Η Volvo έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα φορτηγά με το Iron Knight των 2.400 ίππων! (+video)

Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα φορτηγά έκανε η Volvo, με τον 2.400 ίππων τράκτορα Iron Knight.
Όπως σας είχαμε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα, η Volvo ανέβασε σήμερα στο επίσημο κανάλι της στο Youtube την προσπάθεια του τράκτορά της με την ονομασία «Iron Knight» να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα φορτηγά, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο στην κατηγορία των 0-500 μέτρων, όσο και σε αυτή του χιλιομέτρου!

Ο τράκτορας Iron Knight έχει κατασκευαστεί για το ρεκόρ
και έχει ισχύ 2.400 ίππων, ροπή 6.000 Nm και 0-100 σε 4,6 δλ.!
Ο πανίσχυρος τράκτορας Volvo Iron Knight, με τον οδηγό αγώνων Boije Ovebrink πίσω από το τιμόνι του κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας και στις δύο κατηγορίες, κάνοντας το 0-500 μέτρα σε 13,71 δευτερόλεπτα με μέση ταχύτητα 131,29 χλμ,/ώρα, ενώ για το 0-1.000 μέτρα χρειάστηκε μόνο 21,29 δευτερόλεπτα, με μέση ταχύτητα 169 χλμ./ώρα.

Το ρεκόρ έγινε με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές και η
Volvo περιμένει και την επίσημη έγκρισή του από τη FIA.
Και τα δύο ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν σε κλειστή πίστα στη βόρεια Σουηδία και όπως ενημερώνει η Volvo, αυτή τη στιγμή γίνονται οι επίσημοι έλεγχοι από τη FIA για την τελική έγκρισή τους.

Θυμίζουμε ότι ο τράκτορας Iron Knight φέρει μια ειδικά διασκευασμένη έκδοση του D-13 πετρελαιοκινητήρα της Volvo με ισχύ 2.400 ίππων και θηριώδη ροπή 6.000 Nm. Το βάρος του Iron Knight αγγίζει τους 4,5 τόνους, κάτι που σημαίνει ότι η αναλογία ίππων ανά κιλό ξεπερνά το 0,5 ίππο/κιλό.

Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Volvo έχουν επίσης αλλάξει τον συμπλέκτη του I-Shift αυτόματου διπλού συμπλέκτη κιβωτίου ταχυτήτων, έχουν μειώσει στο μίνιμουμ το βάρος του τράκτορα, έχουν βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την καμπίνα και έχουν επαναπρογραμματίσει το software του κινητήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των τεστ, το Iron Knight έπιασε τελική ταχύτητα 276 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα απαίτησε μόνο 4,6 δευτερόλεπτα!

Δείτε το βίντεο της Volvo με το διπλό ρεκόρ του Iron Knight.

       
TAG