Η Volvo πάει για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φορτηγών με το 2.400 ίππων Iron Knight! (+video)

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φορτηγών, σε δύο μάλιστα κατηγορίες, θα προσπαθήσει να καταρρίψει η Volvo στις 24 Αυγούστου.
Στις 24 Αυγούστου στο επίσημο κανάλι της Volvo Trucks στο YouTube, η Volvo θα μας δείξει την προσπάθεια του τράκτορά της «Iron Knight» των 2.400 ίππων για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας φορτηγών και σήμερα, η σουηδική εταιρεία μας δίνει μερικά από τα πρώτα στοιχεία για την προσπάθεια αυτή.

Ο ειδικά διασκευασμένος τράκτορας για το ρεκόρ, έχει 2.400
ίππους και το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο I-Shift της Volvo.
Ο τράκτορας «Iron Knight» είναι μια custom κατασκευή των μηχανικών, τεχνικών και σχεδιαστών της Volvo Trucks, ο οποίος διαθέτει μια ειδικά διασκευασμένη έκδοση του D-13 κινητήρα της εταιρείας με 4 turbo και υδρόψυκτο intercooler, αποδίδοντας την εκπληκτική ισχύ των 2.400 ίππων, με ροπή 6.000 Nm.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο I-Shift της εταιρείας, το οποίο σύμφωνα με τον Niklas Oberg, μηχανικό δοκιμών της Volvo Trucks, προσφέρει αλλαγές ταχυτήτων ίδιες με αυτές ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του «Iron Knight», ξεχωρίζει η αναλογία ισχύος/βάρους στον 0,5 ίππο ανά κιλό (ζυγίζει 4,5 τόνους), η αεροδυναμικά σχεδιασμένη καμπίνα που έχει κατασκευαστεί από fiberglass, αλλά και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στις πλαϊνές ποδιές για την τροφοδοσία του κινητήρα.

Περισσότερα για το ρεκόρ του τράκτορα της Volvo στις 24 Αυγούστου, όταν ο «Iron Knight» με τον οδηγό αγώνων Boije Ovebrink πίσω από το τιμόνι του, θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δύο κατηγορίες, στα 500 μέτρα από στάση και στο 1 χιλιόμετρο επίσης από στάση.

Δείτε το πρώτο επίσημο βίντεο της προσπάθειας του ρεκόρ.

      
TAG