385 άλογα για το βελτιωμένο VW Touareg της ABT

Με 385 άλογα ισχύος και 880 Nm ροπής, η ABT βελτιώνει την απόδοση του κορυφαίου VW Touareg V8 TDI.
Η γνωστή γερμανική φίρμα ABT παρουσίασε τις νέες της προτάσεις βελτίωσης για το VW Touareg, που αυξάνουν μέχρι και τα 385 άλογα τη δύναμη των diesel κινητήρων του, ενώ αλλάζουν και την εμφάνιση, αλλά και την ανάρτηση.

Η πρόταση της ABT περιλαμβάνει και εξωτερικό body kit,
χαμηλώμενη ανάρτηση και νέες εξατμίσεις στο πίσω μέρος.
Η ABT προσφέρει πρόγραμμα βελτίωσης και για τους δύο turbo diesel του Touareg, το οποίο, στην περίπτώση του «μικρότερου» 3λιτρου TDI, αυξάνει την ισχύ στα 290 άλογα και τη ροπή στα 650 Nm. Για τον κορυφαίο TDI V8 των 4,2 λίτρων, η ABT ανεβάζει τη δύναμη στους 385 ίππους (+45 άλογα) και τη ροπή στα 880 Nm (+80 Nm).

Εκτός των βελτιώσεων των κινητήρων, η ABT έχει ετοιμάσει και ένα πλήρες εξωτερικό αεροδυναμικό πακέτο με νέα γρίλια για τη μάσκα και καλύμματα για τα εμπρόσθια φώτα, πίσω αεροτομή και ποδιά, διπλές εξατμίσεις, αλλά και σπορ τροχούς με επιλογή σε 20 ή 22 ίντσες.

Η τελική πινελιά δίνεται με την αερανάρτηση της εταιρείας που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ. εμπρός και 30 χλστ. πίσω για πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά, χωρίς πάντως σύμφωνα πάντα με την ABT, να μειώνονται τα επίπεδα της προσφερόμενης άνεσης.
TAG