Η BMW ήταν ο μεγάλος νικητής των 24 ωρών του Σπα

Η BMW M6 GT3 κέρδισε τις 24 ώρες του Σπα, αφήνοντας πίσω της τις Mercedes, Audi και Bentley που συμμετείχαν.
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αφού ξεκίνησε μόλις στη 10η θέση πίσω από τα Mercedes και τα Audi, η BMW M6 GT3 της ομάδας ROWE Racing ήταν ο μεγάλος νικητής των 24 ωρών της πίστας του Σπα.

Δεύτερη θέση για την Mercedes-AMG GT3
με το νούμερο 88 της ομάδας Akka ASP.
Το αγωνιστικό της BMW με τον αριθμό 99 και οδηγούς του Maxime Martin, Alexander Sims και Philipp Eng βρέθηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ύστερα από 531 γύρους στη φημισμένη Βελγική πίστα.

Δεύτερη ήταν η Mercedes-AMG GT3 της ομάδας Akka ASP με διαφορά 1 λεπτού και 55 δλ. και τρίτο το Audi R8 LMS της ομάδας Belgian Audi Club Team WRT, με 2 λεπτά διαφορά.

Η Bentley Continental GT3 με το Νο8 προηγούνταν μέχρι
και την τελευταία ώρα του αγώνα, όμως τερμάτισε τελικά 4η.
Η βροχή που έπεσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, μαζί και με αρκετές ποινές που μοιράστηκαν σε πολλά αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα στη Bentley Continental GT3 με το νούμερο 8 της Bentley Team M-Sport που βρισκόταν στην 1η θέση του αγώνα μέχρι και την 23η ώρα, αλλά τελικά τερμάτισε τέταρτη.

Για τη BMW, η νίκη αυτή είχε μεγάλη σημασία αφού πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στις 24 ώρες του Σπα, ύστερα από την περσινή πρώτη θέση της BMW Z4 GT3. 

Παράλληλα, η νίκη της BMW ήρθε σε έναν αγώνα που είχε κατακλυστεί από αγωνιστικά Audi και Mercedes. Είναι χαρακτηριστικό ότι η M6 GT3 της ROWE ήταν 1 από τις μόνο 4 που συμμετείχαν, έναντι 8 Mercedes-AMG GT3 και 11 Audi R8 LMS.
TAG