Η Honda πατεντάρει το πρώτο 11 σχέσεων κιβώτιο με τρεις συμπλέκτες!

Ένα νέο κιβώτιο 11 σχέσεων με τρεις συμπλέκτες ετοιμάζει η Honda, για περισσότερη ευκολία και χαμηλότερη κατανάλωση.
Φαίνεται ότι η εξέλιξη των κιβωτίων δεν έχει όρια, αφού μετά το 10 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο κοινής κατασκευής των Ford και GM, η Honda υπέβαλλε στο αρμόδιο γραφείο κατοχύρωσης της Ιαπωνίας αίτηση για να πατεντάρει ένα αυτόματο κιβώτιο 11 σχέσεων όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με τρεις συμπλέκτες!

Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στην αίτηση της Honda στο επίσημο ιαπωνικό όργανο κατοχύρωσης, το νέο κιβώτιο θα χρησιμοποιεί τρεις συμπλέκτες ώστε να έχει τη δυνατότητα να μειώνει την απώλεια της ροπής που έχουν τα διπλού συμπλέκτη κιβώτια.

Στόχος του νέου κιβωτίου είναι η ακόμη πιο γρήγορη εναλλαγή των σχέσεων, αλλά και το κράτημα των στροφών του κινητήρα χαμηλά, προς όφελος της κατανάλωσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη Honda ή κάποια αναφορά για το σε ποια φάση βρίσκεται η κατασκευή του κιβωτίου, όπως και το πότε θα μπει στην παραγωγή και σε ποια μοντέλα. Υποψήφια μπορεί να είναι όλα τα μοντέλα της γκάμας, ανάλογα με τη ροπή που μπορεί να διαχειριστεί το κιβώτιο και βέβαια το κόστος παραγωγής του.

Οι Ford και GM πάντως έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν μέχρι σήμερα το 10τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιό τους μόνο στο pick-up F-150 και τη Mustang από την πλευρά της Ford, αλλά και στην Chevrolet Camaro ZL1 από την πλευρά της GM.

Πηγή: Autoguide
TAG