Βελτιωμένο Dodge Viper με 765 άλογα και κόστος βελτίωσης 41.000 ευρώ!

Με αγωνιστική εμφάνιση και αστείρευτη δύναμη παρουσιάζεται το βελτιωμένο Dodge Viper ACR της Geiger.
Έχοντας 645 άλογα ισχύος από τον 8,4 λίτρων V10 κινητήρα του, το Dodge Viper ACR λογικά δεν χρειάζεται κάποιου είδους βελτίωση, ωστόσο η γερμανική Geiger φαίνεται να διαφωνεί και έτσι, ανέπτυξε ένα νέο βελτιωτικό πακέτο για το κορυφαίο αμερικάνικο μοντέλο.

Ύστερα από αρκετές επεμβάσεις στον κινητήρα του και την
εξάτμιση, η ισχύς του Viper έχει ανέβει στα 765 άλογα.
Αρχικά, η Geiger επενέβη λοιπόν στον κινητήρα μεγαλώνοντας τη διάμετρο των βαλβίδων, αλλάζοντας τον εκκεντροφόρο, τις κεφαλές και αρκετά από τα «εντόσθιά» του, ενώ παράλληλα, τοποθέτησε νέο σύστημα εξάτμισης και «εγκέφαλο».

Η Geiger έχει επέμβει και στην εμφάνιση, δίνοντας μια
αγωνιστική παρουσία στο κορυφαίο αμερικάνικο μοντέλο.
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο ατμοσφαιρικός V10 να βγάλει 120 άλογα επιπλέον των εργοστασιακών και να φθάσει στα 765 συνολικά, προσφέροντας έτσι ακόμη πιο εκρηκτική απόδοση και γρηγορότερες επιδόσεις.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Geiger δημιούργησε και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο τονίζει περαιτέρω την εμφάνιση του Viper ACR και βελτιώνει την αεροδυναμική. Περιλαμβάνονται ένα εμπρόσθιο σπόιλερ αγωνιστικού τύπου, νέα πλαϊνά πτερύγια και διαχύτης στο πίσω τμήμα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τη μεγάλη αεροτομή. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες σφυρήλατες ζάντες.

Η Geiger προσφέρει όλες τις παραπάνω βελτιώσεις είτε σε όσους έχουν ήδη το αυτοκίνητο, είτε και μαζί με το αυτοκίνητο. Το κόστος του πακέτου στις πρώτη περίπτωση αγγίζει τα 41.000 ευρώ (40.775 ευρώ για την ακρίβεια), ενώ μαζί με το αυτοκίνητο, η γερμανική εταιρεία ζητά 219.000 ευρώ.
TAG