Ρεκόρ όλων των εποχών για αμερικάνικο αυτοκίνητο έκανε η πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας!

Αντί ποσού 13,75 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε τελικά στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's η πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας.
Πωλήθηκε αντί ποσού 13,75 εκατομμυρίων δολαρίων (12,1 εκατ. ευρώ) η πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας στην προχθεσινή δημοπρασία του οίκου Sotheby's, πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ για αμερικάνικο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο θεωρείται στις Η.Π.Α. ως ένα από τα πιο
ιστορικά όλων των εποχών, εξ ου και η πολύ υψηλή τιμή του.
Όπως σας είχαμε γράψει στις αρχές Ιουλίου, αυτή η Shelby Cobra γνωστή στις Η.Π.Α. και ως «CSX 2000», ήταν η πρώτη που κατασκεύασε ο ιδρυτής της αμερικάνικης εταιρείας Carroll Shelby το 1962.

Το αυτοκίνητο θεωρείται στις Η.Π.Α. ως ένα από τα πιο ιστορικά όλων των εποχών, εξ ου και τελικά στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby's που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καταφέρνοντας να πωληθεί αντί νέου ποσού-ρεκόρ για αμερικάνικο αυτοκίνητο στα 13,75 εκατ. δολάρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλότερης τιμής για αμερικάνικο αυτοκίνητο το κατείχε από τον Αύγουστο του 2012 ένα αγωνιστικό Ford GT40 Gulf/Mirage, το οποίο είχε πωληθεί πάλι σε δημοπρασία του Sotheby's έναντι ποσού 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, με τα 13,75 εκατ. δολάρια η πρώτη Shelby Cobra δεν ήταν και το πιο ακριβό αυτοκίνητο της προχθεσινής δημοπρασίας, αφού μια Jaguar D-Type του 1955, η πρώτη αγωνιστική αυτού του τύπου, κατάφερε να πωληθεί αντί ποσού 21,78 εκατομμυρίων δολαρίων, ύστερα από πολύ σκληρή μάχη μεταξύ 4 συλλεκτών που διεκδίκησαν το αυτοκίνητο.
TAG