Σοκ και δέος από τη νέα Lamborghini Centenario Roadster των 2 εκατ. ευρώ!

H Lamborghini αποκάλυψε επίσημα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της ιστορίας της, τη νέα full carbon Centenario Roadster των 770 ίππων, που έρχεται για να πλαισιώσει την κουπέ Centenario στην κορυφή των επιλογών της εταιρείας.

H Lamborghini Centenario δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας Φερούτσιο Λαμποργκίνι, με την «ανοιχτή» νέα Centenario Roadster, να προσφέρει όλα όσα και η κορυφαία κουπέ Lambo αποκλειστικά όμως για λίγους, αφού θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 μονάδες που έχουν ήδη πωληθεί.

Έτσι, όπως και στην κουπέ έκδοση έτσι και στην κάμπριο, η Lamborghini έχει κατασκευάσει ένα πλήρες ανθρακονημάτινο αμάξωμα πάνω σε ένα επίσης full carbon μονοκόκ πλαίσιο, που στόχο έχουν εκτός των άλλων να κρατήσουν χαμηλά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου (μόνο 1.570 κιλά).

Σχεδιαστικά, η νέα Centenario Roadster είναι ένα από τα πιο δυναμικά και επιθετικά κάμπριο της ιστορίας, ξεχωρίζοντας με στοιχεία όπως ο τεραστίων διαστάσεων πίσω διαχύτης που κόβεται από τα λεπτά φωτιστικά δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, εκεί όπου οι άνθρωποι της Lamborghini έχουν προσαρμόσει στοιχεία όπως η σχεδίαση των προσκέφαλων των καθισμάτων και το μπροστινό παρμπρίζ, ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη αεροδυναμική, εκτός βέβαια από τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω τμήμα που ανασηκώνεται έως και κατά 150 χλστ. και περιστρέφεται μέχρι και 15 μοίρες, ανάλογα με τις συνθήκες.

Φυσικά, από ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ανάλογος κινητήρας και έτσι, η Lamborghini τοποθέτησε και στην Centenario Roadster το 12κύλινδρο σε σχήμα «V» διαμάντι της με 770 άλογα και κόκκινα στις 8.600 στροφές, που της χαρίζει τον τίτλο της ισχυρότερης ανοικτής Lambo στην ιστορία.

Ανάλογα εκρηκτικές είναι και οι επιδόσεις, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Άκρως εντυπωσιακή είναι και η επίδοση στο φρενάρισμα, αφού η νέα Centenario Roadster ακινητοποιείται από τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 31 μέτρα.

Εσωτερικά τέλος, η Centenario Roadster ξεχωρίζει με στοιχεία όπως ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, η 11 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα infotainment πάνω στην κονσόλα, αλλά και την άφθονη χρήση πανάκριβων δερμάτων και επενδύσεων από ανθρακονήματα.
TAG