Νέα Aston Martin Vanquish Zagato Volante σε 99 μόλις μονάδες!

Η νέα Vanquish Zagato Volante είναι το νέο περιορισμένης παραγωγής υπέρ-πολυτελές κάμπριο της Aston Martin.
H Aston Martin αποκάλυψε στο Concours d'Elegance στο Pebble Beach των Η.Π.Α. τη νέα Vanquish Zagato Volante, η οποία είναι η «ανοιχτή» έκδοση της πανέμορφης Aston Martin Vanquish Zagato του περασμένου Ιουνίου.

Η Vanquish Zagato Volante βασίζεται στην κουπέ Vanquish
Zagato, φέροντας  υφασμάτινη ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή.
Η Vanquish Zagato Volante είναι το 6ο μοντέλο στην ιστορία της Aston Martin που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο του Zagato, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Aston Martin V8 Volante του 1987 και η περιορισμένης παραγωγής DB AR1 του 2003.

Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις έντονες νευρώσεις,
τα περιμετρικά σπόιλερ και το «αιχμηρό» πίσω τμήμα.
Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο βασίζεται φυσικά πάνω στην κουπέ Vanquish Zagato και διαφοροποιείται μόνο στην οροφή, εκεί όπου αντί της μεταλλικής, βρίσκεται μια υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη. Από εκεί και πέρα, διατηρούνται τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κουπέ μοντέλου, όπως το πίσω τμήμα που εμπνέεται από την DB11 ή τα πίσω φώτα που παραπέμπουν στην Aston Martin Vulcan.

Στο εσωτερικό, το τμήμα εξατομίκευσης «Q» της Aston Martin έχει φροντίσει ώστε να τονιστεί η πολυτέλεια με ακριβά δέρματα, λογότυπα «Z» από τον Zagato, επενδύσεις από ανθρακονήματα και λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού.

Ο κινητήρας, είναι η πιο ισχυρή έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 των 5,9 λίτρων της Aston Martin, με 600 άλογα ισχύος και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα (+0,2 δευτερόλεπτα σε σχέση με την κουπέ).

Ως προς τη διαθεσιμότητά της, η Aston Martin θα ξεκινήσει τις παραδόσεις της νέας Vanquish Zagato Volante από την επόμενη χρονιά. Όπως ακριβώς με την κουπέ, έτσι και εδώ θα κατασκευαστούν αυστηρά 99 μόνο αυτοκίνητα από το νέο βρετανικό κάμπριο.
TAG