Στο σφυρί η πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας (+video)

Η πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας, για πρώτη φορά θα αλλάξει χέρια στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's τον Αύγουστο.
Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's ανακοίνωσε ότι στη δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει στις 19-20 Αυγούστου στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, θα προσφέρει ένα πραγματικά σπάνιο και μουσειακό αυτοκίνητο, την πρώτη Shelby Cobra της ιστορίας.

Γνωστή και ως «CSX 2000» η πρώτη Cobra κατασκευάστηκε
το 1962 από τον Carroll Shelby, έχοντας μοτέρ 260 ίππων.
Η Cobra είναι ένα από τα πιο γνωστά αμερικάνικα αυτοκίνητα όλων των εποχών, η οποία πρωτοκατασκευάστηκε από τον Carroll Shelby το 1962, ως η top έκδοση του μοντέλου Ace της βρετανικής AC.

Έφερε έναν V8 κινητήρα 4,3 λίτρων, με την εκπληκτική για την εποχή ισχύ των 260 ίππων, ο οποίος της χάριζε τελική ταχύτητα 246 χλμ./ώρα και χρόνο στο 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) μόλις 4,2 δλ.

Όλο το αυτοκίνητο είναι σε original κατάσταση, με την
ταπετσαρία στο εσωτερικό να απαιτεί αναπαλαίωση.
Με αυτές τις επιδόσεις, η Cobra γρήγορα απέκτησε φήμη και δόξα στις Η.Π.Α., όντας ένα από τα supercar της εποχής.

Μετά από όλα αυτά, το μοντέλο που θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο από την RM Sotheby's αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν είναι μια όποια και όποια Cobra, αλλά η πρώτη Cobra που κατασκευάστηκε από τον Carroll Shelby.
Η αξία της πρώτης Cobra δεν μπορεί να εκτιμηθεί και θα
περιμένουμε τον Αύγουστο για να μάθουμε πόσο θα πωληθεί.

Γνωστή στις Η.Π.Α. σαν «CSX 2000», η πρώτη Cobra χρησιμοποιήθηκε σε μια σειρά από σκοπούς (διαφημιστικούς, σαν αυτοκίνητο εξέλιξης κ.ο.κ.), μέχρι να φθάσει στο σήμερα, όπου εκτίθεται στο Shelby Heritage Center στο Λας Βέγκας.

Στη δημοπρασία, το αυτοκίνητο αυτό αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που για πρώτη φορά στην ιστορία θα τεθεί προς πώληση, εξ ου και ο Sotheby's δεν έχει καθορίσει από πριν κάποια εκτιμώμενη αξία.

Το πόσο θα φτάσει η τιμή της μοναδικής αυτής Cobra θα το μάθουμε μετά τη δημοπρασία του Αυγούστου, όμως ήδη στις Η.Π.Α. το θέμα έχει αναδειχθεί σαν ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκινητικά πρωτοσέλιδα του ερχόμενου μήνα.

Δείτε το video της RM Sotheby's για την πρώτη Shelby Cobra.

         
TAG