Η McLaren παρουσιάζει τη νέα, πρωτότυπη 570GT by MSO

Μια νέα, άκρως εντυπωσιακή πρωτότυπη 570GT παρουσίασε η McLaren, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στα φημισμένα καλλιστεία αυτοκινήτου Concours dElegance του Pebble Beach στο Monterey της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. την ερχόμενη Κυριακή.

Η νέα πρωτότυπη McLaren 570GT έχει δημιουργηθεί από το τμήμα εξατομίκευσης της εταιρείας McLaren Special Operations (MSO) και αρχικά ξεχωρίζει με το λευκό περλέ αμάξωμά της, που συνδυάζεται με μαύρους τροχούς και αντίστοιχα, μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις στις πλαϊνές ποδιές και τα διακοσμητικά στις πόρτες.

Επιπλέον αυτών, η McLaren αντί της γυάλινης οροφής της «απλής» 570GT έχει τοποθετήσει στο πρωτότυπο ένα φωτοχημικό κρύσταλλο, το οποίο μπορεί να σκουρύνει σε 5 βαθμίδες (ο οδηγός επιλέγει από το εσωτερικό το βαθμό φωτεινότητας) και να προσφέρει όση προστασία από τον ήλιο απαιτείται.

Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία μιας νέας εξάτμισης τιτανίου από την McLaren 675LT, η οποία είναι κατά 30% ελαφρύτερη σε σχέση με τη συμβατική. Μάλιστα, η εξάτμιση αυτή έχει ασπίδες θερμότητας σε χρυσό χρώμα, οι οποίες αλλάζουν σε μπλε και μωβ, όταν το σύστημα θερμαίνεται ή κρυώνει.

Στο εσωτερικό από την άλλη, η McLaren προσφέρει στην πρωτότυπη αυτή 570GT νέες επενδύσεις δέρματος σε καφέ χρώμα, οι οποίες συνδυάζονται με άφθονα ανθρακονήματα. Ξεχωρίζει και η παρουσία του κορυφαίου ηχοσυστήματος της Bowers and Wilkins με 12 ηχεία.

Περαιτέρω αλλαγές σε σχέση με την 570GT δεν υπάρχουν και έτσι η πρωτότυπη αυτή McLaren διατηρεί τον twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα των 3,8 λίτρων της βρετανικής φίρμας, με 570 ίππους ισχύος. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 328 χλμ./ώρα.
TAG