Η Toyota ανακαλεί 15.000 GT 86 για πρόβλημα στην υποβοήθηση του τιμονιού

Απώλεια της υποβοήθησης του τιμονιού μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δεξιοτίμονα GT 86, που ανακαλούνται από την Toyota.
Ένα περίεργο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα δεξιοτίμονα Toyota GT 86, αφού όπως ανακοίνωσε η Toyota, ανακαλεί 15.000 εξ αυτών στην Αυστραλία, λόγω πιθανής απώλειας της υποβοήθησης του τιμονιού.

Το πρόβλημα αφορά στην καλωδίωση της υποβοήθησης, που
μπορεί να «μπλεχτεί» με αυτή για τον αερόσακο του οδηγού.
Πρόκειται για 15.000 αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στην αγορά της Αυστραλίας από τις 9 Απριλίου 2012 μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2015.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την καλωδιώση της ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού, η οποία μπορεί να έρθει σε επαφή με την αντίστοιχη καλωδίωση του αερόσακου γονάτων του οδηγού και να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα, που θα οδηγήσει σε απώλεια της υποβοήθησης.

Εφόσον συμβεί αυτό, ο οδηγός εκτός του ότι χάνει την υποβοήθηση, ειδοποιείται και από ένα προειδοποιητικό λαμπάκι που ανάβει στον πίνακα οργάνων, μαζί και με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η Toyota Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν για να φέρουν τα αυτοκίνητά τους σε κάποιον εκ των εμπόρων της μάρκας, όπου η όλη διαδικασία επισκευής θα κρατήσει λίγο πιο πάνω από 1 ώρα.

Προς το παρόν, η Toyota δεν έχει ανακοινώσει αν θα γίνει αντίστοιχη ανάκληση και σε άλλες δεξιοτίμονες αγορές, όπως η Ιαπωνία, η Μεγάλη Βρετανία ή και η Κύπρος.
TAG