Με 231 άλογα το πιο «οικογενειακό» Mini!

H Mini θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την κορυφαία έκδοση John Cooper Works του Clubman, με 231 ίππους ισχύος, σπορ εμφάνιση και οδικά χαρακτηριστικά.

Το νέο Mini John Cooper Works Clubman εφοδιάζεται με τον ίδιο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 231 ίππων ισχύος και 350 Nm ροπής της αντίστοιχη έκδοσης των Mini χάτσμπακ και κάμπριο.

Ωστόσο, ειδοποιός διαφορά του Clubman αποτελεί το γεγονός ότι η κορυφαία του έκδοση συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης ALL4, που μοιράζει αυτή τη δύναμη και ροπή και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου.

Οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,3 δευτερόλεπτα είτε στην επιλογή με το 6τάχυτο μηχανικό, είτε σε αυτή με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 238 χλμ./ώρα.

Εκτός του κινητήρα, αλλαγές έχουμε και στο στήσιμο του αυτοκινήτου για πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν ενισχυμένα φρένα της Brembo και σπορ εξάτμιση.

Στο αμάξωμα, ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές στα πλαϊνά του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές, η πίσω αεροτομή και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, που χαρίζουν μια πιο σπορ εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης νέοι χρωματισμοί και ειδικής σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών.

Εσωτερικά, στοιχεία όπως τα νέα σπορ εμπρόσθια καθίσματα με ύφασμα και δέρμα, οι ειδικές επενδύσεις στις πόρτες και η ανθρακί οροφή, δημιουργούν την απαραίτητη σπορ ατμόσφαιρα.
TAG