Βελτιωμένο Dodge Charger με 782 άλογα είναι η επιτομή του αμερικάνικου muscle car!

Παρά το 4θυρο αμάξωμά του, το Dodge Charger SRT Hellcat των 707 ίππων αποτελεί μια από τις σύγχρονες εκφράσεις του όρου «American muscle car», όμως η Geiger θέλει να δώσει παραπάνω έμφαση σε αυτό, αυξάνοντας την ισχύ του στα 782 άλογα.

Η γερμανική βελτιωτική φίρμα αλλάζει αρχική τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου στον 6,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V8 Hellcat βενζινοκινητήρα του μοντέλου της Dodge, ενώ παράλληλα τοποθετεί νέο φίλτρο ελευθέρας και πλήρες σύστημα ανοξείδωτης εξάμισης.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών είναι από τη μια η δύναμη του μοτέρ να αυξηθεί στους 782 ίππους από 707 εργοστασιακούς, ενώ παράλληλα, η ροπή να εκτοξευθεί στα 930 Nm από 880 εργοστασιακά.

Στις επιδόσεις, τα νούμερα του βελτιωμένου Charger είναι άκρως εντυπωσιακά, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον μόνο 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, με την Geiger να τοποθετεί μια νέα ρυθμιζόμενη, αγωνιστικού τύπου, ενώ υπάρχουν και νέες μαύρες ζάντες 22 ιντσών με ελαστικά 265/30 εμπρός και 292/25 πίσω. Η τελική πινελιά δίνεται με την χαρακτηριστική πράσινη εξωτερική βαφή και τα αυτοκόλλητα «Hellcat».

Από πλευράς τιμής, εκτός της βαφής η Geiger έχει κοστολογίσει όλες τις παραπάνω βελτιώσεις στα 18.700 ευρώ, μια λογική τιμή με βάση τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.
TAG