Η Mercedes παρουσιάζει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό τριαξονικό φορτηγό της!

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων του Αννόβερο, η Mercedes παρουσίασε το πρωτοποριακό φορτηγό Urban eTruck, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο φορτηγό της Mercedes μας δείχνει από σήμερα το μέλλον στις μεταφορές εντός πόλεως, εκεί όπου ο ηλεκτρισμός θα είναι η ενέργεια που θα κινεί τα οχήματα, λόγω των εκπομπών ρύπων των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Έτσι, το νέο Mercedes Urban eTruck χρησιμοποιεί για την κίνησή του δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση ισχύος 339 ίππων, αλλά κυρίως με τρομακτική ροπή 1.000 Nm.

Η απαιτούμενη ενέργεια στέλνεται στα μοτέρ μέσω τριών συστοιχιών μπαταριών ιόντων-λιθίου, συνολικής χωρητικότητας 212 kWh, που προσφέρουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση. Υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, για να παρέχεται ρεύμα στις μπαταρίες.

Στα χαρακτηριστικά του νέου Mercedes Urban eTruck ξεχωρίζουν και οι διάφορες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα που εφαρμόζει, όπως η παρουσία τριών διαφορετικών set-up οδήγησης (auto, agile, eco), που κοντρολάρουν την λειτουργία των κινητήρων ανάλογα με τις συνθήκες ή το σύστημα τηλεματικής FleetBoard, που βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία οδηγού και παραλήπτη.

Η Mercedes έχει επίσης σχεδιάσει το ηλεκτρικό της φορτηγό ώστε να δεχτεί και μικρότερες συστοιχίες μπαταριών για μικρότερες αποστάσεις ή ακόμη και μεγαλύτερες, ανάλογα με τα «θέλω» του πελάτη.

Το φορτηγό που παρουσιάστηκε στο Αννόβερο ήταν τριαξονικό και είχε μεικτό βάρος 26 τόνων, ενώ έφερε ένα αεροδυναμικό και αρκετά μοντέρνο design, με τα μακρόστενα επιθετικά εμπρόσθια φώτα να ξεχωρίζουν.

Από πλευράς παραγωγής, προς το παρόν η Mercedes δεν ανακοινώνει κάτι, όμως όπως σας έχουμε γράψει και παλαιότερα, στόχος της εταιρείας είναι το Urban eTruck να βγει στους δρόμους μέσα στην επόμενη 5ετία.
TAG