Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο επετειακό Caterham Seven Spint για τα 60 χρόνια του βρετανικού ρόουντστερ

Με επιπλέον ρετρό στοιχεία και κατασκευή σε μόνο 60 μονάδες παρουσιάζεται το νέο συλλεκτικό Caterham Seven Sprint.
Η βρετανική Caterham θέλοντας να γιορτάσει τα 60 χρόνια του αειθαλούς Seven, παρουσιάζει μια νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση του σπορ ρόουντστέρ της με επιπλέον ρετρό αύρα.

Για την κίνηση του νέου Seven Sprint φροντίζει ένας 660 κ.εκ.
3κύλινδρος βενζινοκινητήρας της Suzuki με 80 ίππους.
Το νέο Seven Spint αντλεί την έμπνευσή του από ένα αντίστοιχο μοντέλο της Caterham που ήταν να βγει στην παραγωγή τη δεκαετία του '60, αλλά ποτέ δεν είδε το φως της ημέρας.

Έτσι, η νέα και περιορισμένης παραγωγής αυτή έκδοση έρχεται σε 6 κλασικά χρώματα της Caterham επίσης από τη δεκαετία του '60, ενώ παράλληλα φέρει νέους θόλους για τους τροχούς, ρετρό ζάντες σε κρεμ χρώμα, χρωμιωμένη εξάτμιση στο πλάι και ανεξάρτητους εμπρόσθιους προβολείς.
Ρετρό αναφορές και στο εσωτερικό, με τριάκτινο ξύλινο τιμόνι
και κόκκινες επενδύσεις στα καθίσματα και το ταμπλό.

Οι ρετρό αναφορές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με 3άκτινο ξύλινο τιμόνι, κλασικού τύπου πίνακα οργάνων, αλλά και κόκκινη ταπετσαρία στα καθίσματα, που συνδυάζεται με επίσης κόκκινο ταμπλό.

Ο κινητήρας, είναι ένα 3κύλινδρο μοτέρ 660 κ.εκ. από τη Suzuki με 80 ίππους, ο οποίος προσφέρει γρήγορες επιδόσεις (0-100 σε 6,9 δλ.).

Το νέο Caterham Seven Sprint, θα κατασκευαστεί σε μόνο 60 μονάδες και σε τιμές από 27.995 λίρες Αγγλίας (33.000 ευρώ). Θα διατεθεί στη Μεγάλη Βρετανία και σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης.