Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Hyundai ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV!

Η Hyundai εξελίσσει το πρώτο μικρό SUV της ιστορίας της, με πολύ δυναμικό design και turbo κινητήρες.
Θέλοντας να εισέλθει για πρώτη φορά σε μια κατηγορία με ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, η Hyundai ετοιμάζει σε ένα χρόνο από σήμερα να μας παρουσιάσει το πρώτο της μικρό SUV.

Το νέο SUV της Hyundai θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο
Intrado που είχε παρουσιάσει πριν 2 χρόνια η εταιρεία.
Το νέο μοντέλο της Hyundai θα τεθεί αντιμέτωπο απέναντι σε μοντέλα όπως το Fiat 500X, το Nissan Juke, το Opel Mokka, το Renault Captur και το Peugeot 2008, ενώ το λανσάρισμά του αναμένεται λίγο πριν τα τέλη του 2017.

Το αμάξωμα του νέου μικρού SUV θα είναι 5θυρο, ενώ οι
κινητήρες του θα είναι turbo με χωρητικότητα μόνο από 1,0 λτ.
Το αυτοκίνητο, θα δανειστεί στοιχεία της εμφάνισής του από το πρωτότυπο Intrado που είχε παρουσιάσει το 2014 η Hyundai, ενώ κάποια από τα στοιχεία αυτά θα δανειστούν και στο μικρό i20, ώστε να υπάρχει και η απαραίτητα αισθητική συνάφεια ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Οι κινητήρες του νέου μικρού SUV της Hyundai θα δανειστούν από αυτούς του Hyundai i20 αλλά και του νέου i30 και έτσι, θα έχουμε τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα σε έκδοση με 100 και 120 ίππους, τον ολοκαίνουργιο 1.400άρη turbo με 140 άλογα, αλλά και τον 1,6 λίτρων diesel με 95, 110 και 136 ίππους.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και υβριδική έκδοση, με σύστημα κίνησης από το Kia Niro. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε μέσα στο 2017, όταν και η Hyundai μας το αποκαλύψει σε κάποια από τις ευρωπαϊκές εκθέσεις της χρονιάς.

Πηγή: Autoexpress