Δείτε το νέο αμφίβιο λεωφορείο της MAN! (+video)

Βασισμένο πάνω σε σασί της MAN, το Hafencity Riverbus είναι η νέα ατραξιόν της πόλης του Αμβούργου, που έχει καταφέρει να προσελκύσει μέσα σε μόλις 2 μήνες πάνω από 6.000 επιβάτες.

Το αμφίβιο λεωφορείο του Αμβούργου αποτελεί μια προσπάθεια 18 ετών (!) του κ. Φρεντ Φράνκεν, o οποίος θέλησε να μεταφέρει μια αντίστοιχη ατραξιόν από τη Σιγκαπούρη στη μεγάλη γερμανική πόλη. Ωστόσο, λόγω της νομοθεσίας χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να καταφέρει να βγάλει άδεια κυκλοφορίας του μοναδικού οχήματός του.

Εν τέλει, ο κ. Φράνκεν τα κατάφερε και το λεωφορείο, που εκτός από το σασί της MAN διαθέτει και ένα ειδικά διασκευασμένο αμάξωμα που προέρχεται από εταιρεία στην Ουγγαρία, πήρε την έγκριση να κινείται στους δρόμους, αλλά και στον ποταμό Έλβα στο Αμβούργο.

Έτσι, μέσα σε μόλις 2 μήνες από την έναρξη των δρομολογίων του το Hafencity Riverbus έχει αναδειχθεί σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή ατραξιόν της γερμανικής πόλης, αφού ήδη έχει μεταφέρει πάνω από 6.000 επιβάτες στο δρομολόγιό του.

Μάλιστα, λόγω αυτής του της επιτυχίας προβλέπεται η εξάπλωση του project και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί άλλα 5 με 7 αντίστοιχα οχήματα.

Δείτε στο βίντεο το αμφίβιο λεωφορείο της ΜΑΝ.

       
TAG