Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

405 άλογα για το Ford Focus RS (+video)

Ακόμη περισσότερη δύναμη χαρίζει στο κορυφαίο Ford Focus RS η αμερικάνικη Hennessey Performance.
Η κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία Hennessey Performance παρουσιάζει ένα νέο κιτ αναβάθμισης για το Ford Focus RS των 350 ίππων, το οποία αυξάνει την απόδοσή του στα 405 άλογα.

Βελτιώσεις στον 2,3 λίτρων turbo του Focus RS προσφέρουν
55 παραπάνω άλογα ισχύος και 137 επιπλέον Nm ροπής.
Εδώ και λίγο διάστημα η Ford με τη βοήθεια της Mountune προσφέρει και επίσημο κιτ αναβάθμισης στα 375 άλογα για το Focus RS, ωστόσο για τους φίλους του ισχυρότερου Focus στην ιστορία, υπάρχουν και προτάσεις όπως αυτή της Hennessey Performance που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ισχύ του.

Ειδικότερα, η αμερικάνικη εταιρεία ύστερα από επεμβάσεις στο intercooler, το turbo και την εισαγωγή του 2,3 λίτρων turbo κινητήρα, αλλά και με νέο πρόγραμμα και εξάτμιση, κατάφερε να βγάλει 55 παραπάνω άλογα από το εργοστάσιο και 137 Nm ροπής, φθάνοντας την ισχύ στους 405 ίππους και τη ροπή στα 576 Nm.

Ως προς τις επιδόσεις, είναι δεδομένο ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση π.χ. με τα 4,7 δευτερόλεπτα του 0-100 που ανακοινώνει η Ford, ενώ η Hennessey μπορεί να προσθέσει στο αμάξωμα και το λογότυπό της, αλλά και το «HPE400» όπως ονομάζει επίσημα τη βελτίωσή της.

Δείτε στο βίντεο το Focus RS της Hennessey να επιταχύνει από 0 στα 220 χλμ./ώρα (στο 1:52).