Βελτιωμένη Mercedes-AMG GT με 620 άλογα και κόστος βελτίωσης 29.500 ευρώ!

Με 585 άλογα ισχύος η Mercedes-AMG GT R είναι η ισχυρότερη έκδοση του γερμανικού supercar και πλέον, η Piecha Design αποφασίζει να αναβαθμίσει περαιτέρω την απόδοσή της αυξάνοντας το νούμερο στα 620 άλογα.

Η επιπλέον δύναμη των 35 ίππων σε σχέση με το εργοστάσιο έρχεται ύστερα από την τοποθέτηση ενός νέου «εγκέφαλου» για τον 4λιτρο V8 bi-turbo κινητήρα της Mercedes-AMG GT, αλλά και μιας νέας εξάτμισης. Παράλληλα, η ροπή αυξάνεται στα 840 Nm, από 699 Nm στην εργοστασιακή GT R.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Piecha Design ανακοινώνει ότι η νέα Mercedes-AMG GT RSR όπως ονομάζει τη βελτίωσή της, απαιτεί 3,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να αυξάνεται στα 330 χλμ./ώρα από 318 χλμ./ώρα στην εργοστασιακή Mercedes-AMG GT R.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο αμάξωμα της κορυφαίας Mercedes, με την Piecha Design να δημιουργεί ένα body kit από ανθρακονήματα που βελτιώνει όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, συναντούμε ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ που συνεχίζει μέχρι και τα πλαϊνά των εμπρόσθιων τροχών, πλαϊνές ποδιές, έναν νέο και πολύ μεγάλο διαχύτη πίσω, αλλά και μια καινούργια σταθερή αεροτομή που συνδυάζεται με την αναρτώμενη αεροτομή της «απλής» Mercedes-AMG GT.

Από τις επεμβάσεις της Piecha Design δεν ξέφυγε και η ανάρτηση που έχει πιο σπορ ελατήρια με χαμήλωμα από 0 έως 25 χλστ. εμπρός και από 10 έως 30 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχουν ακόμη καινούργιες απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και νέοι τροχοί με ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή όλων των παραπάνω βελτιώσεων, η Piecha Design έχει ορίσει το κόστος για το bodykit στα 19.040 ευρώ συν 4.284 ευρώ για την αεροτομή, 4.998 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση του κινητήρα και 1.119 ευρώ τα νέα ελατήρια της ανάρτησης, σε ένα τελικό κόστος 29.441 ευρώ.
TAG