Επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes-AMG GT Roadster με έως και 557 ίππους! (+video)

Η Mercedes παρουσίασε επίσημα την έκδοση ρόουντσερ της κορυφαίας Mercedes-AMG GT, η οποία εκτός της απουσίας της μεταλλικής οροφής, έρχεται και με νέα, πιο ισχυρή έκδοση GT C Roadster με 557 άλογα!

Η νέα Mercedes-AMG GT Roadster είναι το νέο κορυφαίο ρόουντστερ της γερμανικής μάρκας, η οποία βασίζεται όχι μόνο στην «κλειστή» έκδοση AMG GT, αλλά και στην πιο πιστάδικη Mercedes-AMG GT R.

Έτσι, ο πίσω άξονας, το ηλεκτρονικό μπλοκέ και το πλατύτερο μετατρόχιο της AMG GT R, δανείζονται και στη δεύτερη εκ των δύο εκδόσεων της AMG GT Roadster, στη νέα Mercedes-AMG GT C Roadster, χαρίζοντάς της ακόμη πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κορυφαία έκδοση της AMG GT Roadster φέρει και μια νέα εκδοχή με 557 άλογα ισχύος και 680 Nm ροπής του 4λιτρου V8 bi-turbo βενζινοκινητήρα της Mercedes-AMG, ο οποίος της προσφέρει ένα άκρως εκρηκτικό 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα 316 χλμ./ώρα.

Η αρχική έκδοση Mercedes-AMG GT Roadster διατηρεί το ίδιο μοτέρ στα 476 άλογα ισχύος και 630 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 302 χλμ./ώρα.

Εκτός τώρα από τους κινητήρες, εμφανισιακά η νέα «ανοιχτή» Mercedes-AMG GT ξεχωρίζει από την υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή της, η οποία μπορεί να ανοίξει και κλείσει σε μόλις 7 δευτερόλεπτα και σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Φυσικά, η όλη σχεδίαση του αυτοκινήτου, όπως και το εσωτερικό, δανείζονται από την «κλειστή» έκδοση, δημιουργώντας ένα άκρως ποθητό ρόουντστερ, που συνδυάζει την πολυτέλεια με το σπορ.

Τεχνικά, έχει γίνει αρκετή δουλειά στη δομή της οροφής, το μηχανισμό και το αμάξωμα, ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, με την AMG GT Roadster να ζυγίζει 1.670 κιλά, όντας τελικά 55 κιλά βαρύτερη από την AMG GT.

Και οι δύο εκδόσεις της νέας Mercedes-AMG GT Roadster έρχονται επίσης στάνταρ με την ενεργή αερανάρτηση της κορυφαίας AMG GT R, για να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο σπορ χαρακτηριστικά, ενώ πάλι από την GT R υπάρχει στη νέα GT C Roadster η επιλογή «Race», που προσαρμόζει πολλά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου για χρήση σε πίστα.

Χρονικά, η Mercedes-AMG GT Roadster μαζί με την AMG GT C Roadster θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του μήνα, ώστε μέχρι τα τέλη του έτους να ξεκινήσει η διάθεσή της στις αγορές ανά τον κόσμο.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Mercedes για τη νέα AMG GT C Roadster.

      
TAG