Θωρακισμένη Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard με κόστος 1,4 εκατομμύρια ευρώ!

Για κροίσους που θέλουν κορυφαία προστασία από το αυτοκίνητό τους, η Mercedes παρουσιάζει τη νέα Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard, με ειδική θωράκιση που μπορεί να αντέξει επιθέσεις πυροβόλων όπλων και μικρών εκρηκτικών.

Η νέα Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard των 6,5 μέτρων διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά θωράκισης της κοντύτερης Mercedes-Maybach S 600 Guard, καλύπτοντας το επίπεδο βαλλιστικής προστασίας VR9 και το πρότυπο ERV 2010.

Για τη θωράκισή της, η Mercedes έχει τοποθετήσει ειδικές ατσάλινες επενδύσεις μεταξύ του αμαξώματος και του πλαισίου, αλλά και επιπλέον ειδικά υλικά που φροντίζουν για απόλυτη προστασία σε επιθέσεις.

Τα παράθυρα έχουν επίσης καλυφθεί με ειδικό Πολυανθρακικό Πολυμερές (πολυκαρβονικό), ενώ πίσω από τα καθίσματα έχει τοποθετεί ένα ατσάλινο πλαίσιο για προστασία των πίσω επιβατών.

Στα χαρακτηριστικά της S 600 Pullman Guard περιλαμβάνονται επίσης σειρήνες, εξωτερικά ηχεία, ασύρματος, αλλά και μια μπαταρία για εκκινήσεις ανάγκης. Το βάρος, ύστερα από όλα τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας έχει αυξηθεί στους 5,1 τόνους.

Ως προς τον κινητήρα, η Mercedes διατήρησε τον 6λιτρο V12 βενζινοκινητήρα των 530 ίππων ισχύος και 830 Nm ροπής (μόλις από τις 1.600 σ.α.λ.), όμως λόγω του έξτρα βάρους, η τελική ταχύτητα της Pullman Guard περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Φυσικά, στο εσωτερικό της η κορυφαία Mercedes-Maybach προσφέρει άπλετη πολυτέλεια, αλλά και μια σειρά από ευκολίες όπως μασάζ, πίσω καθίσματα που γίνονται κρεβάτια κ.ο.κ., για να παρέχει στους επιβάτες της απόλυτη άνεση.

Ως προς την τιμή της, η Pullman Guard θα κοστίζει λίγο πιο κάτω από τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στο δεύτερο μισό του 2017.
TAG