Αγωνιστικά μεταλλαγμένη Porsche Boxter S με V8 κινητήρα από Audi (+videos)

Μπορεί λίγα να έχουν απομείνει από την ορίτζιναλ Boxster, όμως αυτή η αγωνιστική μετατροπή της μικρότερης Porsche έχει τα φόντα για να προσφέρει μοναδικές στιγμές οδηγικής ευχαρίστησης και ανταγωνισμού στην πίστα για τον νέο της κάτοχο.

Η διασκευή έχει γίνει από την Precision Chassis Works στην Αριζόνα των Η.Π.Α. και ως βάση χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο και σασί της Porsche Boxster S 986 του 2000.

Αρχικά, το αυτοκίνητο έλαβε όλες τις μετατροπές που απαιτούνται για την κατηγορία ST1 του Πρωταθλήματος Τουρισμού των Η.Π.Α. (NASA), ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και για να τεσταριστεί ένα πρόγραμμα αναβάθμισης για τις Porsche 911 (996) και Boxster (987) με μοτέρ της Subaru.

Στη συνέχεια και αφού πήρε μέρος σε αρκετούς αγώνες, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, που είναι και ο ιδιοκτήτης της Precision Chassis Works, αποφάσισε να ανέβει κατηγορία και να μετάσχει στις GTS3/4 και ST3/2.

Για να πετύχει την απαιτούμενη σχέση βάρους ανά ίππο, τοποθέτησε τον ABZ 4,2 λίτρων V8 κινητήρα της Audi, με αποτέλεσμα η δύναμη να φθάσει τα 316 άλογα, με συνολικό βάρος αυτοκινήτου στα 1.213 κιλά.

Η τοποθέτηση του νέου κινητήρα απαίτησε και μια σειρά από άλλες αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας, λίπανσης και ψύξης του μοτέρ, αλλά και στα ηλεκτρικά όλου του αυτοκινήτου που άλλαξαν πλήρως.

Φυσικά και εκτός του μοτέρ, η μοναδική αυτή Porsche έχει και μια ατελείωτη λίστα μετατροπών σε όλα σχεδόν τα τμήματά της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ανθρακονήματα στο ταμπλό, εμπρόσθιο μέρος από την 996 Turbo, αγωνιστικά φρένα GT3, πλήρως αλλαγμένο αγωνιστικό εσωτερικό και ανάρτηση, αλλά και πολλά άλλα.

Την ατελείωτη λίστα των μετατροπών μπορείτε να τη βρείτε στην αγγελία πώλησής της στο eBay, αφού ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την διαθέσει σε όποιον έχει περισσότερο χρόνο για αγώνες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η τιμή που ζητά είναι 50.000 δολάρια.

Δείτε σε βίντεο την αγωνιστική αυτή Porsche σε δράση στην πίστα.



Δείτε το δεύτερο βίντεο με τους διακόπτες στο εσωτερικό της.

TAG