Το νέο smart τώρα και σε περιπολικό!

Το λιλιπούτειο smart αποκτά και έναν νέο ρόλο, αφού η μητροπολιτική αστυνομία της Νέας Υόρκης αποφάσισε να επιλέξει το αυτοκίνητο ως το νέο της ευέλικτο περιπολικό!

Η γνωστή και ως «NYPD» αστυνομική διεύθυνση παρέλαβε ήδη 150 νέα smart fortwo διασκευασμένα ως περιπολικά, με άλλα 100 να ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα 250 smart θα προστεθούν στον στόλο των 9.000 (!) περιπολικών που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αστυνομία της αμερικάνικης μεγαλούπολης.

Όσο για τα αυτοκίνητα, η έκδοση που επιλέχθηκε είναι αυτή με τον 0,9 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα των 90 ίππων ισχύος, ο οποίος σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και τις μικρές διαστάσεις του αυτοκινήτου παρέχει την απαιτούμενη σβελτάδα στους αστικούς ελιγμούς.

Σε σχέση με την πολιτική του έκδοση, το περιπολικό smart fortwo διαθέτει το χαρακτηριστικό μπλε/λευκό βάψιμο των περιπολικών της NYPD, μαζί με μπλε φάρο οροφής, αλλά και πλήρη εγκατάσταση ασυρμάτου.

Μάλιστα, κατά την παρουσίαση του περιπολικού, η αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε ότι ένας λόγος επιλογής του fortwo ήταν και η ύπαρξη air condition, έναντι των τρίκυκλων ίδιων διαστάσεων οχημάτων που χρησιμοποιούσε για τον ίδιο σκοπό η NYPD, κάνοντας πλέον πιο εύκολη τη «ζωή» των αστυνομικών της.
TAG