Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το νέο smart τώρα και σε περιπολικό!

250 smart περιπολικά εντάσσει στο στόλο της η NYPD, για ευκολία κατά την περιπολία των πολύβουων δρόμων της πόλης.
Το λιλιπούτειο smart αποκτά και έναν νέο ρόλο, αφού η μητροπολιτική αστυνομία της Νέας Υόρκης αποφάσισε να επιλέξει το αυτοκίνητο ως το νέο της ευέλικτο περιπολικό!

Τα νέα smart περιπολικά ξεχωρίζουν με τα εξωτερικά τους
διακριτικά, το φάρο οροφής, ενώ διαθέτουν και ασύρματο.
Η γνωστή και ως «NYPD» αστυνομική διεύθυνση παρέλαβε ήδη 150 νέα smart fortwo διασκευασμένα ως περιπολικά, με άλλα 100 να ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα 250 smart θα προστεθούν στον στόλο των 9.000 (!) περιπολικών που διαθέτει αυτή τη στιγμή η αστυνομία της αμερικάνικης μεγαλούπολης.

Ο κινητήρας των smart είναι ο 0,9 λίτρων turbo των 90 ίππων,
που παρέχει σβέλτες επιδόσεις στο ελαφρύ smart fortwo.
Όσο για τα αυτοκίνητα, η έκδοση που επιλέχθηκε είναι αυτή με τον 0,9 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα των 90 ίππων ισχύος, ο οποίος σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και τις μικρές διαστάσεις του αυτοκινήτου παρέχει την απαιτούμενη σβελτάδα στους αστικούς ελιγμούς.

Σε σχέση με την πολιτική του έκδοση, το περιπολικό smart fortwo διαθέτει το χαρακτηριστικό μπλε/λευκό βάψιμο των περιπολικών της NYPD, μαζί με μπλε φάρο οροφής, αλλά και πλήρη εγκατάσταση ασυρμάτου.

Μάλιστα, κατά την παρουσίαση του περιπολικού, η αστυνομία της Νέας Υόρκης τόνισε ότι ένας λόγος επιλογής του fortwo ήταν και η ύπαρξη air condition, έναντι των τρίκυκλων ίδιων διαστάσεων οχημάτων που χρησιμοποιούσε για τον ίδιο σκοπό η NYPD, κάνοντας πλέον πιο εύκολη τη «ζωή» των αστυνομικών της.