1.000άρι το νέο Ford Fiesta ST!

Η Ford φαίνεται ότι έχει μεγάλα σχέδια για τον 3κύλινδρο 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα της, αφού δεν αποκλείεται να αποτελέσει το μοτέρ ακόμη και του επόμενου πιο γρήγορου Fiesta.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου των μικρών αυτοκινήτων της Ford Europe κ. Darren Palmer, στη Ford αυτή τη στιγμή εξετάζουν τι μπορεί να κάνουν με το μοτέρ αυτό στην περίπτωση του επόμενου Fiesta ST.

Σήμερα, το Fiesta ST διαθέτει έναν 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα που αγγίζει τους 200 ίππους στο νέο ST200, ενώ η ισχυρότερη έκδοση του 1.000άρη 3κύλινδρου EcoBoost φθάνει τους 140 ίππους.

Όμως στο παρελθόν, η Ford έχει τοποθετήσει μια έκδοση με 202 άλογα του 1.000άρη κινητήρα στην Formula Ford EcoBoost, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει η τεχνογνωσία για να φθάσει σε αυτά τα άλογα το μοτέρ αυτό.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι άλλες επεμβάσεις απαιτούνται για να μπει ο κινητήρας αυτός σε ένα σπορ αυτοκίνητο σαν το Fiesta ST, αλλά και το τι θα μας φέρει το νέο Fiesta που αναμένουμε το 2017 στο πεδίο της ελάφρυνσης του βάρους του, κάτι που θα διευκολύνει την τοποθέτηση του νέου, μικρού κινητήρα.

Πηγή: AutoExpress
TAG