Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται τετρακίνητη και με ειδικό Drift mode η νέα Mercedes-AMG E63!

Η νέα γενιά της Mercedes-AMG E63 θα έρθει για πρώτη φορά τετρακίνητη, αλλά με ειδικό Drift mode για παντιλίκια.
Η Mercedes και το αγωνιστικό της τμήμα AMG ετοιμάζουν πυρετωδώς τη νέα γενιά της κορυφαίας E-Class και πλέον, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για υιοθέτηση ενός νέου συστήματος Drift Mode, που θα επιτρέψει παιχνίδια με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Σε σχέση με την υπάρχουσα Mercedes-AMG E 63, η νέα
θα έρθει με περισσότερα άλογα, ξεπερνώντας τα 600.
Αντίστοιχο σύστημα με αυτό που ετοιμάζει η Mercedes για τη νέα E63 διαθέτει το τετρακίνητο Ford Focus RS και πλέον, εν όψει της παρουσίασής της το 2017, η νέα κορυφαία E-Class θα έρθει για πρώτη φορά τετρακίνητη και με το Drift Mode, που θα απευθυνθεί στους παραδοσιακούς λάτρεις της πισωκίνησης.

Το σύστημα αυτό φροντίζει ώστε να προσομοιώνει την πίσω κίνηση στέλνοντας περισσότερη ροπή και δύναμη στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός το επιλέξει (όχι όμως και το 100% της ροπής και της δύναμης), για να προσφέρει ελεγχόμενα… παντιλίκια.

Σύμφωνα μάλιστα με το αφεντικό της Mercedes-AMG, τον κ. Tobias Moers, το Drift Mode θα είναι στάνταρ στον εξοπλισμό της νέας E63, όπως πλέον και η τετρακίνηση.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Moers υποσχέθηκε ότι η νέα Mercedes-AMG E63 θα είναι γρηγορότερη από κάθε άλλη φορά, ακόμη και στην πλέον απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ όπου ο χρόνος που αναμένεται είναι κάτω από 7 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα Mercedes-AMG E63 θα έχει ισχύ που θα ξεπεράσει τα 600 άλογα, από 585 άλογα στο προηγούμενο μοντέλο, κάτι που σε συνδυασμό και με την τετρακίνηση, θα της επιτρέψει να προσφέρει καλύτερους χρόνους και πιο γρήγορες επιταχύνσεις.

Πηγή: Autocar