Περιπολικό Audi S7 Sportback είναι να μην το πετύχεις στο δρόμο σου!

Κατά καιρούς έχουμε δει ως περιπολικά αρκετά περίεργα μοντέλα, όπως το pick-up Ford F-150 ή το λιλιπούτειο smart fortwo, όμως αυτή τη φορά η αστυνομία της περιοχής Land Down Under της Αυστραλίας είπε να εντάξει στο στόλο της έναν πραγματικό πύραυλο, επιλέγοντας το Audi S7 Sportback.

Ο κινητήρας του περιπολικού S7 Sportback δεν αλλάζει σε σχέση με αυτόν της «πολιτικής» του έκδοσης και έτσι παραμένει ο 4λιτρος V8 biturbo με τα 450 άλογα ισχύος και 550 Nm ροπής της Audi, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση quattro.

Τα νούμερα των επιδόσεων είναι απλά εκρηκτικά, αφού για παράδειγμα για το 0-100 χλμ./ώρα το περιπολικό Audi S7 Sportback απαιτεί μόνο 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), καθιστώντας το ιδανικό για καταδιώξεις στην εθνική.

Το νέο περιπολικό της αυστραλιανής αστυνομίας εντάχθηκε πριν λίγες ημέρες στο στόλο της και θα παραμείνει για τους υπόλοιπους 12 μήνες, έχοντας νοικιαστεί υπό καθεστώς leasing.

Για την εξωτερική του εμφάνιση, οι αρχές της χώρας διοργάνωσαν έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με την Audi Αυστραλίας και την ιστοσελίδα της στο facebook, με τον τελικό νικητή να ψηφίζεται από 800 άτομα.

Μάλιστα, εκτός του S7 Sportback, η αστυνομία της περιοχής Land Down Under πήρε και ένα Audi RS4 Avant για το στόλο της, διαθέτοντας πλέον ένα πανίσχυρο δίδυμο τετράτροχων στην υπηρεσία του νόμου.
TAG