Η ελληνική Infinite Racing Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο F1 in Schools! (+video)

Τεράστια επιτυχία για μια ελληνική ομάδα, αφού η Infinite Racing των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ 39 ομάδων από 23 χώρες παγκοσμίως, στον Παγκόσμιο τελικό του F1 in Schools που διεξήχθη στο Ώστιν του Τέξας.

Ο θεσμός F1 in Schools είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός στον οποίο μαθητές από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα-μινιατούρες της Φόρμουλα 1 και διαγωνίζονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την πρωτιά.

Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα της F1 και νικητής ανακηρύσσεται όχι μόνο αυτός που κατασκεύασε το γρηγορότερο όχημα-μινιατούρα, αλλά η ομάδα που κατακτά τους περισσότερους πόντους για όλη τη λειτουργία της, στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Φόρμουλα 1.

Στο φετινό Παγκόσμιο Τελικό, η Infinite Racing από την Ελλάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 852,3 βαθμούς και να σηκώσει στο βάθρο το περίφημο βραβείο που φέρει την ονομασία του Μπέρνι Έκκλεστοουν της Φόρμουλα 1.

Η ελληνική ομάδα άφησε στη δεύτερη θέση τη αυστραλιανή Infinitude με 837,8 βαθμούς και στην τρίτη θέση την Endeavour από τη Γερμανία με 770,5 βαθμούς. Έβδομη κατετάγη η δεύτερη ομάδα από την Ελλάδα που συμμετείχε στον Παγκόσμιο τελικό, η Aeolus Racing, ενώ η κυπριακή Blaze Racing Team ήταν 36η.

Η Infinite Racing κατάφερε να κατακτήσει και άλλα τρία βραβεία, αυτό για τον νικητή στους νοκ-άουτ αγώνες, το βραβείο «Διαχείρισης Πίεσης» και το βραβείο για την καλύτερη ιστοσελίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη την τελετή απονομής, ενώ στο 3:05:55 είναι η ανακήρυξη της ελληνικής ομάδας στην 1η θέση και αμέσως μετά ακολουθεί και ο εθνικός μας ύμνος.

       
TAG