H SEAT ανανεώνει το Leon και του προσθέτει τους νέους diesel της VW (+video)

Έχοντας συμπληρώσει 4 χρόνια στην αγορά, η SEAT παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του Leon, χωρίς σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά με περισσότερες βελτιώσεις σε κινητήρες και συστήματα ασφαλείας.

Αρχικά και ειδικά σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση, το ανανεωμένο Leon ξεχωρίζει μόνο με την κατά 40 χλστ. πλατύτερη εμπρόσθια γρίλια, αλλά και τα νέα LED εμπρόσθια φώτα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει νέος LED κρυφός φωτισμός, αλλά κυρίως, ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Easy Connect με μεγαλύτερη (8 ιντσών) οθόνη αφής, περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά και με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού στο ντουλαπάκι της κονσόλας.

Ενισχυμένη είναι και η φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας του μοντέλου, με νέο σύστημα Traffic Jam Assist, το οποίο σε ταχύτητες μέχρι 60 χλμ./ώρα επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Υπάρχει επίσης νέο Ενεργό Cruise Control, που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αλλά και Σύστημα που αναγνωρίζει και πεζούς που περνάνε εμπρός από το αυτοκίνητο.

Για πρώτη φορά επίσης σε Leon, η SEAT τοποθετεί ηλεκτρικό χειρόφρενο έναντι του παραδοσιακού μηχανικού, που απελευθερώνει εκτός των άλλων και περισσότερο χώρο στην κεντρική κονσόλα.

Στους κινητήρες, το Leon αποκτά τα νεότερα diesel μοτέρ του Ομίλου VW μεταξύ των οποίων και τον 1,6 TDI των 115 ίππων, μαζί με τον 1,6 TDI των 90 ίππων και τους 2λιτρους των 150 και 184 ίππων. Στη βενζίνη, διατηρούνται τα turbo μοτέρ από 110 έως 180 ίππους, με χωρητικότητες από 1,0 λτ.

Ως προς το κορυφαίο Leon CUPRA, η SEAT τονίζει ότι θα το δούμε λίγο αργότερα με αρκετές αλλαγές, χωρίς να αποκαλύπτει προς το παρόν κάτι παραπάνω.

Δείτε το επίσημο βίντεο του ανανεωμένου SEAT Leon.

       
TAG