Βελτιωμένη Mercedes SLS AMG με 750 άλογα και κόστος βελτίωσης 95.500 ευρώ!

Παρότι η Mercedes SLS AMG έχει ολοκληρώσει εδώ και ένα χρόνο την παραγωγή της, η γερμανική Wheelsandmore προσφέρει μια νέα βελτιωτική πρόταση που της χαρίζει ακόμη περισσότερη δύναμη και πιο εκρηκτικές επιδόσεις, κοστίζοντας όμως μια περιουσία.

Αρχικά, το μόνο που χρειάζεται ο 6,2 λίτρων V8 βενζινοκινητήρας της AMG είναι μια αλλαγή της χαρτογράφησής του και ένα νέο φίλτρο, για να αυξήσει την ισχύ του από τα 571 εργοστασιακά άλογα στα 610.

Στη συνέχεια, με την προσθήκη μιας νέας εξάτμισης και πιο σπορ καταλυτών, η Wheelsandmore βγάζει άλλα 25 άλογα, ανεβάζοντας την ισχύ της Mercedes SLS AMG στους 635 ίππους.

Η τελική βελτίωση δίνεται με την προσθήκη νέας πολλαπλής, ενός ακόμη πιο σπορ προγράμματος αλλά και ενός κομπρέσσορα, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη της SLS AMG στα 750 άλογα (με 800 Nm ροπής).

Όλη αυτή η αύξηση της ισχύος έχει φυσικά οφέλη στις επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου της Mercedes να ξεπερνά τα 323 χλμ./ώρα, ενώ παράλληλα, η Wheelsandmore για να τονώσει και το ηθικό του ιδιοκτήτη, τοποθετεί και ένα νέο ταχύμετρο που τελειώνει στα 400 χλμ./ώρα.

Φυσικά, με 750 άλογα στους τροχούς της η SLS AMG δεν θα μπορούσε να μη συνοδευτεί και από άλλες αλλαγές και έτσι, έχουμε μια νέα αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση και δυνατότητα ανύψωσης έως και κατά 30 χλστ., μαζί με πλήρες σετ νέων τροχών με σφυρήλατες ζάντες 20 ή τις 21 ίντσες.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος όλων των παραπάνω, οι αλλαγές στον κινητήρα μαζί με τη νέα εξάτμιση, καταλύτες κ.λπ., τιμώνται στα 75.629 ευρώ (!). Επιπλέον 11.976 ευρώ είναι το κόστος των τροχών, ενώ 7.940 ευρώ κοστίζει η νέα ανάρτηση. Συνολικά, μιλάμε για μια βελτίωση με τελικός κόστος 95.545 ευρώ...
TAG