Ποιός θέλει τα Tesla όταν υπάρχει αυτό το ηλεκτρικό Mazda MX-5;

Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης αυτού του Mazda MX-5 1ης γενιάς όταν αποφάσισε να το μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι το μοναδικό αυτό MX-5 πωλείται για ένα ποσόν 9.950 δολαρίων (9.055 ευρώ) ψάχνοντας για τον νέο του ιδιοκτήτη!

Με βάση τα όσα διαβάζουμε στην αγγελία που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο το ηλεκτρικό αυτό MX-5 έχει αντικαταστήσει από το 2009 το βενζινοκινητήρα του με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια συστοιχία μπαταριών λιθίου μεγέθους 28,8 kWh.

Σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη του, με μια φόρτιση το ηλεκτρικό MX-5 μπορεί να διανύσει έως και 193 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μπορούσαμε να οδηγήσουμε το ηλεκτρικό αυτό MX-5, για να δούμε πως μπορεί να συνδυαστεί η πίσω κίνηση του ιαπωνικού ρόουντστερ με την εκρηκτικότητα που δίνει στις επιταχύνσεις από στάση ο ηλεκτρισμός.

Ο ιδιοκτήτης του πάντως, μας ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο παραμένει fun-to-drive και με «καλή επιτάχυνση» όπως χαρακτηριστικά αναγράφει στην αγγελία πώλησής του, ενώ και η κατάστασή του είναι «εξαιρετική», παρά τα 125.000 μίλια (201.000 χιλιόμετρα) που αναγράφει το οδόμετρο του MX-5.
TAG