Ρεκόρ οδήγησης με κλειστά μάτια από την Alfa Romeo Giulia στο Silverstone! (video)

Για το λανσάρισμα της Alfa Romeo Giulia στην Αγγλία, η ιταλική εταιρεία σκέφτηκε κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο. Προσπάθησε να κάνει ρεκόρ στο Silverstone με Giulia Quadrifoglio, με τη διαφορά ότι ο οδηγός είχε «δεμένα μάτια»! Ας δούμε, όμως, πως το πέτυχε.

Προκειμένου να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, χρησιμοποιήθηκαν δύο Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. To πρώτο μοντέλο από αυτά είχε καλυμμένα παράθυρα, ώστε ο οδηγός να μην μπορεί να δει απ' έξω. Άλλη μια Giulia, ίδιας έκδοσης, ακολουθούσε δίνοντας οδηγίες.

Οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου ήταν ο Ed Morris, ο νεώτερος Βρετανός οδηγός στο Le Mans, ο οποίος μετά από δύο μέρες δοκιμών και εξοικείωσης, κατάφερε να γράψει χρόνο 1:44:3, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό ρεκόρ οδήγησης με κλειστά μάτια.

Μετά από το ρεκόρ, ο Ed Morris δήλωσε: « Έχω οδηγήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα στη ζωή μου, αλλά πότε κάποιο με καλυμμένα τα παράθυρα που δεν μπορείς να δεις έξω. Σαν οδηγός αγώνων είναι στη φύση μου να πιέζω τα αυτοκίνητα στο όριο και ξέροντας ότι η Giulia είναι ένα αυτοκίνητο καλοστημένο και με αρκετή τεχνολογία, επικεντρώθηκα στο στόχο μου και πέτυχα αυτό το αποτέλεσμα».

Θυμίζουμε ότι η Αlfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι το γρηγορότερο σεντάν παραγωγής μοντέλο, έχοντας σημειώσει το καλύτερο ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ, με χρόνο 7:32 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

              
TAG