Νέος diesel 177 ίππων για το Nissan X-Trail με μέση κατανάλωση μόνο 5,6 λτ./100 χλμ.!

Η Nissan εντάσσει στη γκάμα του X-Trail έναν νέο και πολύ ισχυρό 2λιτρο diesel κινητήρα, ο οποίος προσφέρει παράλληλα χαμηλή κατανάλωση είτε στη δικίνητη, είτε στην τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου.

Ο νέος 2λιτρος turbodiesel κινητήρας έρχεται με ισχύ 177 ίππων και άφθονη ροπή 380 Nm, ενώ συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το αυτόματο, Xtronic CVT της εταιρείας.

Στην περίπτωση του μηχανικού κιβωτίου, το νέο μοτέρ συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση (κατ' επιλογή σύστημα που το επιλέγει ο οδηγός και προσφέρει και δυνατότητα κλειδώματος), ενώ με το αυτόματο κιβώτιο ο κινητήρας έχει και δικίνητη έκδοση.

Στο πεδίο της κατανάλωσης, η Nissan ανακοινώνει ότι στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης με το μηχανικό κιβώτιο η μέση κατανάλωση diesel είναι μόνο 5,6 λτ./100 χλμ. (6,0 λτ./100 χλμ. με το αυτόματο κιβώτιο), ενώ ακριβώς ίδια είναι και η κατανάλωση του X-Trail με τον 2λιτρο diesel, το αυτόματο κιβώτιο και την κίνηση στους εμπρός τροχούς.


Εκτός τώρα του κινητήρα, αλλαγές δεν υπάρχουν σε άλλα σημεία του μεσαίου SUV της Nissan, με το μοντέλο να συνεχίζει να προσφέρεται 5θέσιο ή 7θέσιο, με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ και αρκετή πρακτικότητα.
TAG