Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας!

Άγνωστο παραμένει αν θα αλλάξει, τελικά, το σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Δείτε τι νέο έχει προκύψει.

Η ηλεκτρονική πύλη για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανοίγει την επόμενη εβδομάδα. Πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρουν ότι δεν είναι εφικτό χρονικά το σενάριο αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των τελών. Επίσης, η κυβέρνηση δε θα ήθελε να ρισκάρει σε καμία περίπτωση τα έσοδα από το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο, που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και μάλλον δεν θα προχωρήσει στα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς.

Ποια όμως είναι τα επικρατέστερα σενάρια, με βάση τα νέα δεδομένα; Ο υπολογισμός, με βάση τους ρύπους, για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν από 1/1/2007 έως τον Νοέμβριο του 2010, φαίνεται ότι τελικά δε θα έχει εφαρμογή. Έτσι παραμένει ο κυβισμός το μοναδικό κριτήριο.

Μειώσεις αναμένεται να δουν όσοι έχουν όχημα υψηλού κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών, ενώ αντίθετά αυξημένα τέλη ενδεχομένως να πληρώσουν όσοι αγόρασαν πρόσφατα ακριβό όχημα πολλών κυβικών. Όσον αφορά στις κλίμακες υπολογισμού με βάση τους ρύπους δε διαφαίνεται να αλλάζει κάτι τελικά. Τέλος, ενδεχομένως να υπάρξει ένα έξτρα περιβαλλοντικό τέλος, για όσους αγόρασαν πετρελαιοκίνητο Ι.Χ.
TAG