Η νέα Lotus Exige Sport 380 βάζει κάτω τα πιο γρήγορα supercars!

Η βρετανική Lotus δημιουργεί την πιο «επιθετική» Exige στην ιστορία και παράλληλα, ένα από τα πιο εκρηκτικά αυτοκίνητα της ιστορίας της, με τη νέα Exige Sport 380 να έρχεται για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και απόλυτα οδικά χαρακτηριστικά.

Η νέα Exige Sport 380 αποτελεί εξέλιξη της Lotus Exige Sport 350 που παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, διαθέτοντας μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 3,5 λίτρων V6 κινητήρα της.

Το μοτέρ αυτό αποδίδει πλέον 380 ίππους (+30 άλογα) και 410 Nm ροπής, ύστερα από την προσθήκη μιας νέας αντλίας καυσίμου, αλλαγμένου κομπρέσσορα, επαναπρογραμματισμού του «εγκεφάλου», αλλά και μιας νέας εξάτμισης.

Παράλληλα, οι μηχανικοί και τεχνικοί της Lotus προέβησαν σε μια σειρά από αλλαγές που μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου κατά επιπλέον 25 κιλά (ζυγίζει μόλις 1.066 κιλά), ώστε να βελτιώσουν περαιτέρω τα οδικά του χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, το 0-100 χλμ./ώρα στη νέα απόλυτη Lotus Exige Sport 380 μειώνεται μόλις στα 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 285 χλμ./ώρα.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στην αεροδυναμική, με το αμάξωμα να αποκτά νέα περιμετρικά σπόιλερ και διαχύτη από ανθρακονήματα, μαζί με μια τεράστια carbon πίσω αεροτομή, η οποία φροντίζει ώστε να κρατά γερά βιδωμένο το πίσω μέρος στο δρόμο.

Η τελική αλλαγή έχει να κάνει με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που περιλαμβάνει νέα «σωθικά» ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερη ευκολία στη χρήση, ενώ, παρότι για λόγους βάρους έχουν ακολουθηθεί μια σειρά από λύσεις που μειώνουν τα κιλά (π.χ. carbon λεπτά καθίσματα, πίσω πολυκαρβονικό παρμπρίζ κ.λπ.), υπάρχει πλέον ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ 48 λίτρων, που αυξάνει την αυτονομία.


Η νέα Exige Sport 380 θα διατεθεί από τη Lotus την ερχόμενη άνοιξη. Οι τιμές της ξεκινούν από τα 89.900 ευρώ στη Γερμανία και 67.900 λίρες στη Μεγ. Βρετανία, ενώ η βρετανική φίρμα θα την προσφέρει και με επιλογή για αγωνιστική ανάρτηση, με ρυθμιζόμενα σε δύο θέσεις αμορτισέρ.
TAG