Νέο αγωνιστικό πρωτότυπο Mazda RT24-P με 2λιτρο turbo κινητήρα 600 ίππων

Η Mazda παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο RT24-P στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, με το οποίο θα πάρει μέρος στους Αγώνες Αντοχής της σειράς αγώνων πρωτότυπων στις Η.Π.Α.

Το νέο ιαπωνικό αγωνιστικό έχει σχεδιαστεί με βάση την πρόσφατη φιλοσοφία «KODO» της Mazda, ενώ φυσικά διαθέτει όλα τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα που απαιτεί η συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα.

Η ονομασία του, «RT24-P», προέρχεται από το πρόγραμμα «Mazda Road to 24», μέσω του οποίου προσφέρονται υποτροφίες σε οδηγούς για να μετάσχουν στην υψηλότερη βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, το «P» αναφέρεται στη λέξη Prototype (πρωτότυπο).

Ως προς τον κινητήρα του, η Mazda επέλεξε το δικό της 4κύλινδρο turbo 2λιτρο MZ-2,0T μηχανικό σύνολο, το οποίο έχει ρυθμιστεί ώστε να αποδίδει 600 άλογα. Ο κινητήρας αυτό μαζί με το αμάξωμα έχουν τοποθετεί πάνω σε ένα νέο πλαίσιο, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά πρωτότυπα της παγκόσμιας κατηγορίας LMP2 το οποίο έχει εξελιχθεί από την Riley Technologies and Multimatic.


Το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο της Mazda αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του Ιανουαρίου στις 24 ώρες της Νταϊτόνα στις Η.Π.Α., τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής της χώρας. Η Mazda θα μετάσχει όλη τη χρονιά με 2 αυτοκίνητα.
TAG