Η νέα Σειρά 1 Sedan είναι η πρώτη προσθιοκίνητη σεντάν BMW στην ιστορία!

Αποκαλύφθηκε επίσημα από την BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Καντόνα (Guangzhou) η πρώτη Σειρά 1 σεντάν στην ιστορία, η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.


Το νέο μοντέλο παρότι ονομάζεται «Σειρά 1 Sedan» δεν βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη BMW Σειρά 1, αλλά χτίζεται πάνω στο προσθιοκίνητο πάτωμα της Σειρά 2 Active Tourer, αποτελώντας έτσι και την πρώτη προσθιοκίνητη σεντάν BMW της ιστορίας.

Οι διαστάσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές της BMW Σειρά 1, με μήκος 4,456 μέτρων που τη φέρνει σχεδόν στη μεσαία κατηγορία, μεταξόνιο 2,67 μέτρων, πλάτος 1,803 μέτρων και ύψος 1,446 μέτρων.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στο περσινό πρωτότυπο Concept Compact Sedan και έχει φυσικά πολλές ομοιότητες με το αμάξωμα της 5θυρης Σειρά 1, πάνω στο οποίο ουσιαστικά έχει προστεθεί με επιτυχία ο τρίτος πίσω όγκος.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση διαφοροποιείται ελαφρώς σε σχέση με αυτή της γνωστής μας αρχικής BMW, με πιο συμβατικό ταμπλό, διαφορετικούς αεραγωγούς και νέο τριάκτινο τιμόνι.


Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, αρχικά η BMW θα προσφέρει τη νέα Σειρά 1 Sedan με τον 3κύλινδρο 1.500άρη TwinPower turbo βενζινοκινητήρα των 136 ίππων, αλλά και τον 2λιτρο TwinPower turbo βενζινοκινητήρα με 192 και 231 ίππους για τις 120i και 125i αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση το κιβώτιο είναι 6τάχυτο αυτόματο και στους 2λιτρους 8άρι επίσης αυτόματο.

Όπως προείπαμε η νέα BMW Σειρά 1 Sedan θα αποτελέσει προνόμιο αποκλειστικά της κινέζικης αγοράς εξ ου και θα κατασκευάζεται αποκλειστικά εκεί. Προς το παρόν η BMW δεν σχεδιάζει να τη φέρει στην Ευρώπη, αν και κανείς δεν ξέρει εάν στο άμεσο μέλλον τα σχέδια αλλάξουν και δούμε τελικά την πρώτη Σειρά 1 με σεντάν αμάξωμα και στα μέρη μας.
TAG