Η BMW αποκαλύπτει τον ανταγωνιστή της Mercedes CLA!

Την πιο οικογενειακή έκδοση της Σειρά 1 αποκάλυψε η BMW, με τη νέα Σειρά 1 σεντάν να παρουσιάζεται ως ο ανταγωνιστής της Mercedes CLA, δημιουργώντας μια νέα κόντρα στα μικρομεσαία σεντάν.

Η BMW Σειρά 1 σεντάν έρχεται ως η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Compact Sedan, που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Καντόνα (Guangzhou) στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και με βάση τη μια και μοναδική φωτογραφία της BMW, η νέα Σειρά 1 σεντάν φέρει αρκετά κοινά με το πρωτότυπο, αλλά και αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη Σειρά 1 χάτσμπακ (π.χ. νέα εμπρόσθια και πιο μακρόστενα φώτα).

Άλλη μια πολύ σημαντική διαφορά, που προς το παρόν πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τη BMW, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη Σειρά 1 που βασίζεται πάνω στο νεότερο προσθιοκίνητο δάπεδο UKL της μάρκας (Σειρά 2 Active Tourer, X1) έναντι των πισωκίνητων χάτσμπακ εκδόσεων. Στην επόμενη γενιά της πάντως που αναμένουμε το 2018, η Σειρά 1 θα είναι και αυτή προσθιοκίνητη.

Ολοκληρώνοντας με τη Σειρά 1 σεντάν, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Κίνα από τη θυγατρική BMW Brilliance και, προς το παρόν τουλάχιστον, θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Ασιατικής χώρας. Πρόκειται για το 5ο μοντέλο της BMW που κατασκευάζεται στην Κίνα.
TAG