Έρχεται η BMW Σειρά 1 σεντάν!

Η BMW ετοιμάζει την πρώτη Σειρά 1 (ή Σειρά 2) σεντάν στην ιστορία, με το νέο μοντέλο να μας αποκαλύπτεται μέσω του πρωτότυπου Concept Compact Sedan, που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Καντόνα (Guangzhou) στην Κίνα.

Το νέο μικρομεσαίο σεντάν των Γερμανών αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Audi A3 Sedan και η Mercedes CLA, με την παραγωγή του να αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σχεδιαστικά, όπως μας αποκαλύπτει το πρωτότυπο Compact Sedan θα δούμε ένα από τα πιο δυναμικά μοντέλα του είδους, με γραμμές που παραπέμπουν μεν στην τωρινή Σειρά 1, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές διαφοροποιήσεις - όχι μόνο στο πίσω μέρος. Έτσι, τα εμπρόσθια φωτιστικά είναι μακρύτερα και ο προφυλακτήρας πιο δυναμικός, με όμορφα, τρισδιάστατα στοιχεία. Πίσω, η σχεδίαση που εφαρμόζεται παραπέμπει σε 4πορτο κουπέ, με ομαλή κλίση οροφής, ανασηκωμένο πορτ-μπαγκάζ και τονισμένους πλαϊνούς ώμους. Πολύ όμορφα είναι και τα πίσω φωτιστικά.

Τεχνικά, το πρωτότυπο BMW Concept Compact Sedan βασίζεται πάνω στη νεότερη προσθιοκίνητη πλατφόρμα των BMW Σειρά 2 και Σειρά 2 Active Tourer, πάνω στην οποία θα βασιστεί και η επόμενη γενιά της Σειρά 1.

Στο εσωτερικό επίσης, η σχεδίαση αλλάζει σε σχέση με αυτή της Σειρά 1, με την όλη εικόνα να δείχνει πιο κομψή και απέριττη. Πάντως, δεν λείπουν όλα τα σύγχρονα καλούδια των εσωτερικών των μοντέλων της BMW, όπως ο διακόπτης χειρισμού του συστήματος iDrive στο τούνελ της κονσόλας, το head-up display πάνω από τον πίνακα οργάνων, αλλά και η 8,8 ιντσών οθόνη στο άνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Χωροταξικά τέλος, η BMW τονίζει ότι το πρωτότυπο προσφέρει άνετους χώρους για 2+2 επιβάτες στο εσωτερικό του.
TAG