Πράσινος πύραυλος η βελτιωμένη Porsche 911 της TechArt!

Η γνωστή μας βελτιωτική φίρμα TechArt παρουσιάζει τη νέα της κορυφαία βελτιωτική πρόταση για την 911, η οποία έρχεται για να προσφέρει έως και 720 άλογα ισχύος, μαζί με εκρηκτικές επιδόσεις.

Η Porsche 911 της TechArt ονομάζεται «GTstreet R» και βασίζεται πάνω στις κορυφαίες 911 Turbo και 911 Turbo S, διαθέτοντας ένα άκρως επιθετικό αμάξωμα με extreme βοηθήματα που βελτιώνουν την αεροδυναμική, αλλά και την εμφάνιση.

Ξεχωρίζουμε το ενεργό carbon εμπρόσθιο σπόιλερ, τον νέο κεντρικό αεραγωγό χαμηλά στη μάσκα, αλλά και τα πλαϊνά «φουσκώματα» των τροχών, μαζί με τα πλαϊνά σπόιλερ. Στο πίσω μέρος, η carbon αερατομή ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία της (έως και κατά 15 μοίρες), ώστε να βελτιώσει τη σταθερότητα του αυτοκινήτου.

Άκρως ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα τρία επίπεδα αναβάθμισης του 3,8 λίτρων biturbo κινητήρα βενζίνης της Porsche, με 600, 640 και 720 άλογα, από 540 εργοστασιακά στην 911 Turbo και 580 στην Turbo S.

Στην περίπτωση των 640 ίππων, το 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται μόλις στα 2,7 δευτερόλεπτα και το 0-200 στα 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ οι χρόνοι αυτοί αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο στις αρχές του 2017, όταν η TechArt λανσάρει και την ισχυρότερη αναβάθμιση των 720 ίππων.

Στην ανάρτηση, η TechArt δίνει τη δυνατότητα επιλογής της ρυθμιζόμενης, αγωνιστικής VarioPlus με PDDC, αλλά και με εμπρόσθιο σύστημα ανύψωσης κατά 60 χλστ. για πέρασμα από σαμαράκια, εισόδους γκαράζ κ.λπ.

Υπάρχει επίσης νέα σπορ εξάτμιση με έλεγχο των βαλβίδων και διαφορετικό ήχο ανάλογα με τις επιλογές του προγράμματος οδήγησης.

Στο εσωτερικό, η TechArt έχει δημιουργήσει δύο επίπεδα, το Exclusive και το Clubsport, με το πρώτο να δίνει περισσότερη έμφαση στο δέρμα και την πολυτέλεια, ενώ το δεύτερο να φέρει αγωνιστικό roll cage, καθίσματα και ζώνες 6 σημείων, μαζί με αλκαντάρα και προαιρετικά ανθρακονήματα.


Συνολικά, η νέα TechArt GTstreet R είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες βελτιώσεις που έχουμε δει ποτέ σε Porsche 911, με στοιχεία που φέρνουν το αυτοκίνητο κοντά στις top εκδόσεις 911 GT2 RS και 911 GT3 RS.
TAG