Η X-Class δεν είναι το πρώτο pick-up της Mercedes: Ιδού η πρώτη Mercedes pick-up του 1972!

Η παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα της νέας X-Class μας έφερε μεν το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes, όμως η γερμανική φίρμα μας είχε μια έκπληξη, αφού στην παρουσίαση του νέου της «αγροτικού» μας έδειξε και το πραγματικά πρώτο χρονικά, ξεχασμένο της pick-up από τη δεκαετία του ’70!

Το πρώτο pick-up της Mercedes βασίστηκε πάνω στην W114/115 (E-Class) της δεκαετίας του ’70, διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο στην αγορά της Αργεντινής και πωλήθηκε μέσω των dealer της μάρκας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με την ονομασία «La Pickup».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκδοση-μετατροπή του αμαξώματος W114/115 από τη Mercedes Αργεντινής και το τοπικό εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας, στο οποίο φτιαχνόταν τότε η E-Class.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ουσιαστικά η καμπίνα των επιβατών στο τμήμα από τη μεσαία κολόνα και μπροστά δεν διαφοροποιείται από τη σεντάν έκδοση, διατηρώντας μάλιστα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικά των Mercedes της εποχής.

Από εκεί και πίσω όμως, ουσιαστικά το αμάξωμα έχει κοπεί και στη θέση του έχει τοποθετηθεί ένας ανοιχτός χώρος φόρτωσης (καρότσα), ο οποίος μάλιστα έχει επενδυθεί και με ξύλο. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η πίσω πόρτα δεν ανοίγει, όμως επειδή έχει χαμηλό ύψος, βολεύει αρκετά στη φόρτωση.


Η Mercedes κατασκεύασε στην Αργεντινή τη La Pickup από το 1972 έως και το 1976. Εκτός της μονοκάμπινης έκδοσης των φωτογραφιών, υπήρχε δυνατότητα επιλογής και για διπλοκάμπινη έκδοση, η οποία βασιζόταν και πάλι στην E-Class της εποχής, με αντίστοιχα μεγάλο χώρο φόρτωσης.
TAG