H Lexus παρουσιάζει το πρώτο βελτιωμένο LC 500

To Lexus LC 500 είναι ένα από τα ομορφότερα κουπέ της εποχής και πλέον, η ιαπωνική φίρμα μαζί με τις Gordon Ting/Beyond Marketing παρουσίασαν στην Έκθεση Βελτιώσεων SEMA του Λας Βέγκας την πρώτη του βελτιωμένη έκδοση.

Η βελτίωση στο LC 500 αφορά σχεδόν στα πάντα και έτσι, αρχικά στο αμάξωμα, συναντούμε ένα νέο περιμετρικό αεροδυναμικό πακέτο (φουσκωμένα φτερά, σπόιλερ εμπρός και πλάι, πίσω αεροτομή και διαχύτης), που έχει εμπνευστεί από τα αγωνιστικά της Lexus.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί νέες ζάντες 22 ιντσών της HRE σε σκούρο χρώμα, οι οποίες αφήνουν να φανούν τα ενισχυμένα φρένα με ανάλογης απόχρωσης δαγκάνες της Brembo.

Εσωτερικά, η Lexus χαρίζει και εδώ μια αγωνιστική παρουσία τοποθετώντας ένα κλωβό ασφαλείας, αλλά και αγωνιστικά καθίσματα της Sparco με ανθρακονήματα. Αλλαγμένη είναι και η ανάρτηση, με πιο σπορ ελατήρια-αμορτισέρ από την KW.


Η πιο σημαντική αλλαγή ωστόσο στο βελτιωμένο LC 500 αφορά στον κινητήρα του, εκεί όπου η Club DSPORT αύξησε στα 5,6 λίτρα τη χωρητικότητα του 5λιτρου V8 κινητήρα του στάνταρ αυτοκινήτου, ώστε να βγάλει επιπλέον 54 ίππους και 525 συνολικά.

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες του 8κύλινδρου μοτέρ της, η Lexus ανακοινώνει ότι το βελτιωμένο LC 500 μπορεί να «βγάλει» έως και πάνω από 950 άλογα ισχύος, αρκεί πάντα να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφερθεί για μια τόσο extreme μετατροπή.
TAG