Μόνο με νέο Wankel κινητήρα το καινούργιο Mazda RX-9!

Φαίνεται ότι τελικά δεν θα είναι υβριδικό το νέο RX-9 που ετοιμάζει η Mazda, αφού νέες πληροφορίες από τις Η.Π.Α., έρχονται για να επιβεβαιώσουν την αποκλειστική χρήση στο νέο ιαπωνικό κουπέ ενός νέου Wankel κινητήρα.

Το Mazda RX-9, το αυτοκίνητο που θα συνεχίσει την παράδοση των RX μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας, αναμένεται το 2020 και πλέον, ο Αντιπρόεδρος της Mazda Βορείου Αμερικής, κ. Russell Wager, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το πολυαναμενόμενο μοντέλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Wager το νέο RX-9 δεν θα είναι τελικά υβριδικό, όπως οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν, αλλά θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά έναν περιστροφικό κινητήρα Wankel και δεν θα το συνδυάσει με κάποιον ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Wager, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι της Mazda προσπαθούν να εξελίξουν τον Wankel κυρίως στο πεδίο της κατανάλωσης και των ρύπων, για να βρουν τρόπους να τα μειώσουν, ώστε το 2020 που θα παρουσιαστεί το νέο RX-9, να βρίσκεται μέσα στις νόρμες κατανάλωσης και ρύπων της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Mazda RX είναι ένα μοντέλο που το περιμένουμε με αγωνία, ιδίως από τη στιγμή που θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο RX Vision των φωτογραφιών, το οποίο και μας προϊδεάζει για κάτι άκρως εντυπωσιακό.
TAG