Η Volvo παρουσιάζει το πιο πολυτελές μοντέλο της ιστορίας της (+video)

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του νέου S90 Excellence, το οποίο είναι το πιο πολυτελές μοντέλο στην ιστορία της. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον το S90 θα σταματήσει να παράγεται στη Σουηδία και θα κατασκευάζεται μόνο σε εργοστάσιο στην Κίνα.

Θυμίζουμε ότι η Volvo ανήκει στην κινέζικη Geely, ενώ ένα ποσοστό της διαθέτει και η πόλη Daqing της Κίνας, εξ ου και η παραγωγή του Volvo S90 για την Ασία, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. θα μεταφερθεί σταδιακά στο εργοστάσιο της Daqing, από τη Σουηδία που σήμερα κατασκευάζεται το μοντέλο.

Στο ίδιο εργοστάσιο της Κίνας θα παράγεται αποκλειστικά η νέα έκδοση S90 Excellence που παρουσιάστηκε από τη Volvo και η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γκουανγκτσού στις 18 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πιο luxury εκδοχή του S90 και παράλληλα, την πιο πολυτελή στην ιστορία της Volvo, η οποία διαθέτει στο εσωτερικό της την περίφημη Lounge Console στη θέση του καθίσματος του συνοδηγού, που μεγιστοποιεί την άνεση για τον πίσω δεξιά επιβάτη.

Πιο συγκεκριμένα, το Lounge Console διαθέτει έναν ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων (π.χ. παπούτσια), ένα μεγάλο υποπόδιο, καθώς και ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη, ενώ υπάρχει ακόμη και ψυγειάκι, με χειροποίητα κρυστάλλινα ποτήρια της Σουηδικής Orrefors.

Επιπλέον των παραπάνω, το νέο κορυφαίο S90 έρχεται με πανοραμική οροφή, θερμαινόμενες και ψυχώμενες ποτηροθήκες, αλλά και με αναρτώμενα τραπεζάκια-θέσεις εργασίας.

Για την κίνησή του, το Volvo S90 Excellence διαθέτει το υβριδικό, plug-in σύστημα κίνησης Τ8 Twin Engine, με 2λιτρο twin-turbo κινητήρα βενζίνης 316 ίππων για τους μπροστινούς τροχούς και ηλεκτροκινητήρα 86 ίππων για τους πίσω.


Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το 2017 στην Κίνα και για όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, η Volvo δεν δίνει στοιχεία για το πόσο παραπάνω θα κοστίζει σε σχέση με το «απλό» S90.

Δείτε το βίντεο της Volvo από το εντυπωσιακό εσωτερικό του S90 Excellence.

       
TAG