Έρχεται υβριδικό και με Wankel κινητήρα το νέο Mazda RX-9!

Όπως σας είχαμε γράψει πριν λίγο διάστημα, η Mazda εξελίσσει για το 2020 το νέο RX-9, που θα αποτελέσει το διάδοχο του RX-8 με νέο Wankel κινητήρα, όμως τελικά ο περίφημος αυτός κινητήρας δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα αποτελέσει μέρος ενός νέου υβριδικού συστήματος κίνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με νέες πληροφορίες, το νέο περιστροφικό μοτέρ που θα ονομαστεί «SkyActiv-R» θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να μειώσει τους ρύπους του χωρίς να χάσει σε απόδοση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το εν λόγω υβριδικό σύστημα να είναι «ήπιου» τύπου, ώστε ουσιαστικά ο ηλεκτρισμός να χρησιμοποιείται για να εκκινεί ο κινητήρας, να φορτίζει εν κινήσει τις μπαταρίες και να προσφέρει ένα e-boost σαν ένα turbo.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα απαιτηθούν οι μεγαλύτερες και πιο βαριές μπαταρίες που απαιτεί ένα «κανονικό» υβριδικό σύστημα, όμως δεν θα παρέχεται και αμιγώς κίνηση με ηλεκτρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2020 που αναμένεται να δούμε στους δρόμους το νέο Mazda RX-9, έχουμε ακόμη αρκετό διάστημα για να μάθουμε το τι θα επιλεγεί τελικά για το πολυαναμενόμενο νέο RX.
TAG