Δείτε ένα Toyota GT 86 με 1.800 άλογα να σπάει ανελέητα τα χρονόμετρα!

Στο πεδίο των αγώνων dragster είναι σύνηθες φαινόμενο οι ιπποδυνάμεις να... ξεφεύγουν, όπως σε αυτό το Toyota GT 86 με την 6κύλινδρη «καρδιά» από Land Cruiser, που έχει φθάσει στα 1.800 άλογα και πραγματικά, εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Το εκπληκτικό αυτό Toyota GT 86 μας έρχεται από την Αυστραλία και, σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, φέρει το 6ύκινδρο μοτέρ του Toyota Land Cruiser με μειωμένη όμως χωρητικότητα στα 4,0 λίτρα, από 4,5, για να μπορέσει να λάβει στη συνέχεια μια σειρά από έξτρα μετατροπές.

Αυτές, αφορούν στην προσθήκη μιας νέας τουρμπίνας Garret GTX55, αναβαθμισμένων «σωθικών», αλλά και ενός νέου «εγκεφάλου» Link Thunder. Το κιβώτιο από την πλευρά του, είναι ένα ειδικά φτιαγμένο 2 σχέσεων της Powerglide.

Αρκετή δουλειά εκτός από τον κινητήρα έχει γίνει και στο πλαίσιο, με ένα νέο τύπου χωροδικτύωμα να βοηθά ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος στα 1.312 κιλά.

Όπως καταλαβαίνετε, η αναλογία κιλών-ίππο αυτού του Toyota GT 86 είναι απλά εκπληκτική, εξ ου και στο τέταρτο του μιλίου (400άρι), έχει ήδη «γράψει» χρόνο 7,29 δευτερολέπτων, με τους ιδιοκτήτες του να θέτουν στόχο ακόμη και κάτω από τα 6 δευτερόλεπτα!

Περισσότερα για αυτό το πανίσχυρο GT 86, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

         
TAG