Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1! (όλη η δήλωση)

Σε μια απόφαση-έκπληξη, η οποία έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του στη Φόρμουλα 1, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την F1!

Ο Γερμανός οδηγός ο οποίος την περασμένη Κυριακή στέφθηκε Πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 με τη Mercedes, στην αναλυτική του δήλωση στην οποία ανακοίνωσε την απόφασή του, αποκαλύπτει ότι είχε στο μυαλό του από τον περασμένο Οκτώβριο και τη νίκη του στο ιαπωνικό Γκραν Πρι, το να αποσυρθεί από την F1 με τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Και τελικά, μετά και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν την οποία ολοκλήρωσε με 385 βαθμούς έναντι 380 του μεγάλου του αντίπαλου Λιούις Χάμιλτον, έσπευσε να το κάνει πραγματικότητα, αποχωρώντας από τη Φόρμουλα 1 στην ηλικία των 31 ετών.


Η πλήρης δήλωση του Γερμανού Πρωταθλητή είναι η παρακάτω:

«Όντας 25 χρόνια στους αγώνες ήταν το όνειρό μου να γίνω Πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1. Με πολύ δουλειά, πόνο και θυσίες, αυτός ήταν ο στόχος μου. Και τώρα τον πέτυχα. Ανέβηκα το δικό μου βουνό, είμαι στην κορυφή και αυτό είναι το σωστό. Αυτή τη στιγμή, το πιο δυνατό μου συναίσθημα είναι η ευγνωμοσύνη σε όσους με υποστήριξαν για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Η φετινή σεζόν, σας λέω, ήταν τόσο δύσκολη. Πίεσα σαν τρελός σε κάθε επίπεδο, ύστερα από τις απογοητεύσεις των δύο προηγούμενων ετών. Αυτές ήταν που μου έδωσαν τέτοιο κίνητρο, σαν καμία άλλη φορά. Και φυσικά, είχαν επίπτωση σε αυτούς που αγαπώ - Ήταν μια ολόκληρη οικογένεια που έπρεπε να θυσιάσω, να βάλω στην άκρη σε σχέση με τον στόχο μου. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου Βίβιαν: Ήταν απίθανη! Κατάλαβε ότι αυτός ο χρόνος ήταν για μένα ο πιο σημαντικός, η ευκαιρία μας να τα καταφέρουμε, και μου έδωσε το χώρο για να έχω πλήρη αποκατάσταση μετά από κάθε αγώνα, προσέχοντας την κόρη μας κάθε νύχτα και παίρνοντας αυτή τον έλεγχο όταν τα πράγματα γίνονταν δύσκολα, βάζοντας σε πρώτη θέση το Πρωτάθλημά μας.

Όταν νίκησα στη Σουζούκα, από τη στιγμή που ήξερα ότι ήταν πεπρωμένο πλέον ο τίτλος να έρθει στα χέρια μου, ξεκίνησε η πολύ μεγάλη πίεση και άρχισα να σκέφτομαι την αποχώρησή μου από τους αγώνες, όταν θα γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Την Κυριακή το πρωί στο Άμπου Ντάμι, ήξερα ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας και ένιωθα «καθαρός» πριν την εκκίνηση. Ήθελα να ευχαριστηθώ όλη την εμπειρία, ξέροντας ότι μπορεί να είναι για τελευταία φορά... και μόλις τα φώτα έσβησαν, είχα τους 55 πιο έντονους γύρους της ζωής μου. Τη Δευτέρα το πρωί πήρα την απόφασή μου. Ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος το έμαθε ήταν η γυναίκα μου Βίβιαν και στη συνέχεια ο Γκέοργκ Νόλτε (από την ομάδα του ατζέντη του) και μετά ο Τότο Βολφ (αφεντικό της Mercedes F1).

Το μόνο που έκανε πολύ δύσκολη την απόφασή μου ήταν επειδή έβαλα δύσκολα στην ομάδα μου. Αλλά ο Τότο κατάλαβε. Κατάλαβε αμέσως ότι ήμουν αποφασισμένος και αυτό με καθησύχασε. Το πιο σημαντικό επίτευγμά μου στους αγώνες θα είναι πλέον ότι έχω κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αυτή τη φανταστική ομάδα ανθρώπων, τα «Ασημένια Βέλη».

Τώρα, είμαι εδώ απλά για να χαρώ τη στιγμή. Υπάρχει πλέον χρόνος για ξεκούραση τις επόμενες εβδομάδες, να σκεφτώ όλη τη σεζόν και να χαρώ κάθε νέα εμπειρία που θα βρεθεί στο δρόμο μου. Μετά από αυτό, θα στρίψω στην επόμενη στροφή της ζωής μου και θα δω τι έχει εκεί για εμένα...»
TAG