Αποκάλυψη της μίας και μοναδικής Ferrari SP 275 RW Competizione!

Η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της SP 275 RW Competizione, η οποία φτιάχτηκε κατά παραγγελία ενός Αμερικανού φίλου της μάρκας, ο οποίος ήθελε μια πραγματικά μοναδική -και πανάκριβη- Ferrari.

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Ferrari ονομάζεται Rick Workman, εξ ου και το «RW» στην ονομασία της, με το αυτοκίνητο να βασίζεται πάνω στο πλαίσιο της Ferrari F12 Berlinetta, αλλά να φέρει τον κινητήρα και το κιβώτιο της κορυφαίας Ferrrari F12tdf.

Ειδικότερα, το μοτέρ που φιλοξενεί η SP 275 RW Competizione είναι ο 6,3 λίτρων ατμοσφαιρικός V12 των 780 ίππων και 705 Nm της F12tdf, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στους πίσω τροχούς της μοναδικής αυτής Ferrari.

Φυσικά, εκτός από τον κινητήρα της, αυτή η μοναδική Ferrari ξεχωρίζει και με το αμάξωμά της, το οποίο έχει σχεδιαστεί κατά παραγγελία ώστε να παραπέμπει στην κλασσική Ferrari 275 GTB της δεκαετίας του '60, με το κίτρινο εξωτερικό χρώμα να προέρχεται από την αγωνιστική εκδοχή της 275 GTB.

Σε σχέση με την κλασική Ferrari αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι το εμπρόσθιο τμήμα, όπου έχουν επιλεγεί νέα λεπτά και μακρόστενα φώτα έναντι των στρογγυλών της 275 GTB, καθώς και ένα διαφορετικής σχεδίασης καπό.

Η παρουσία της μοναδικής αυτής Ferrari ολοκληρώνεται με τις ειδικής σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες των 20 ιντσών.


Ως προς τέλος στο πόσο κόστισε στον ιδιοκτήτη της η SP 275 RW Competizione, από τη στιγμή που στη δημιουργία της ενεπλάκη και ο Pininfarina για να σχεδιάσει το πανέμορφο αμάξωμά της, είναι σίγουρο ότι μιλάμε για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που σίγουρα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο...
TAG