Αποκάλυψη του ηλεκτρικού Lucid Air με 1.000 άλογα!

Η αμερικάνικη Lucid, που φιλοδοξεί να γίνει ο μεγάλος ανταγωνιστής της Tesla, αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, με ισχύ 1.000 ίππων και καταιγιστικές επιδόσεις.

Η Lucid Motors, πρώην γνωστή ως «Atieva», έχει δημιουργηθεί από μεγαλοστελέχη της Tesla και της Oracle, με επικεφαλής τον Peter Rawlinson, ο οποίος είναι ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Tesla και υπεύθυνος μεταξύ άλλων και της δημιουργίας του Tesla Model S.

Η εταιρεία, με αρκετά κεφάλαια που προέρχονται και από Κινέζους επενδυτές, φιλοδοξεί όχι μόνο να ανταγωνιστεί την Tesla, αλλά και να αποτελέσει μια πρωτοπόρο εταιρεία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων της το νέο Lucid Air.

Πρόκειται για ένα 4πορτο κουπέ, ανταγωνιστή του Tesla Model S, το οποίο διαθέτει για την κίνησή του 2 ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω) με συνολική απόδοση στα 1.000 άλογα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λίγο πιο πάνω από τα 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 600 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. 

Εξωτερικά το Lucid Air έχει ένα φουτουριστικό σχέδιο, με έντονα φουσκώματα και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι έκδηλη και η 2+2 διαμόρφωση των καθισμάτων παραπέμπει άμεσα σε κουπέ.


Προς το παρόν το Air βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή, όμως η Lucid ανακοινώνει ότι το μοντέλο παραγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά από το πρωτότυπο. Το λανσάρισμά του αναμένεται το 2018 και ήδη έχουν ανοίξει οι παραγγελίες για τα πρώτα 250 αυτοκίνητα, που αναμένεται να έχουν τιμή περί τα 160.000 δολάρια.
TAG