Πραγματικό έργο τέχνης αυτή η special BMW M6 GTLM!

H BMW παρουσιάζει το 19ο όχημα της σειράς Art Cars Collection και αυτή τη φορά ως καμβάς χρησιμοποιείται η αγωνιστική M6 GTLM, η οποία γίνεται το πεδίο έμπνευσης του σπουδαίου εικαστικού Τζον Μπαλντεσάρι.

Ο 80χρονος Μπαλντεσάρι έχει γίνει γνωστός για τις μινιμαλιστικές του δημιουργίες, που συνδυάζουν χρώματα, μοτίβα και φράσεις, μια τεχνική που χρησιμοποίησε φυσικά και στην M6 GTLM.

Έτσι, το νέο Art Car της BMW ξεχωρίζει με τους πράσινους και κόκκινους κύκλους στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, την κίτρινη ρίγα στο καπό με τα μαύρα σχήματα για τους αεραγωγούς, τον μεγάλο κόκκινο κύκλο στην οροφή, τη γαλάζια πίσω αεροτομή με κίτρινα πλαϊνά, αλλά και τη λέξη «FAST» (γρήγορος) στην πλευρά του οδηγού, μαζί με την εικόνα του ίδιου του αυτοκινήτου στην πλευρά του συνοδηγού.

Για το όλο project, ο Μπαλντεσάρι δήλωσε ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που εικαστικά ασχολείται με το αυτοκίνητο και η όλη διαδικασία τον χαροποίησε αρκετά.


Πλέον, η μοναδική αυτή BMW M6 GTLM εκτίθεται στην Art Besal στο Miami Beach των Η.Π.Α., ενώ αγωνιστικά, θα κάνει το ντεμπούτο της στις 28 και 29 Ιανουαρίου στον 24ώρο αγώνα της Νταϊτόνα, συμμετέχοντας από εκεί και πέρα όλο το 2017 στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής IMSA.
TAG